Fa set anys, es van viure unes jornades històriques al Parlament. El 8 de setembre del 2017 vivim un primer capítol del que després es convertiria en un engany i una farsa. La Cambra catalana, amb la majoria suposadament independentista, aprovava les anomenades lleis de desconnexió, una llei de transitorietat que ens havia de portar a la República Catalana.
Un mes més tard, el 10 d'octubre del 2024, el president Carles Puigdemont, llegia els resultats del referèndum d'independència celebrat l'1 d'octubre i declarava la independència. Una independència que va estar vigent durant 8 segons, però que després va quedar suspesa, perquè el president va convidar l'Estat a negociar i perquè va pecar d'ingenuïtat quan va pensar que la Unió Europea aprovaria la mesura. Eren altres temps, temps d''Europa ens mira' i de 'jugades mestres'.
7 anys després: ni rastre del moviment independentista
Set anys després, no en queda res. Junts, ERC i CUP han esdevingut partits processistes i els ciutadans s'han cansat de mentides i s'han sentit enganyats. El destí ha volgut que set anys després, concretament, el 10 d'octubre del 2024, Junts, ERC i la CUP rebutgessin reactivar la independència.
Ho van fer durant una sessió de control al president Salvador Illa. Un tràmit habitual a un Parlament autonomista. Dels 133 diputats presents, 95 nos, 3 sis i 35 abstencions. Els nosaltres són de PSC, VOX, PP, Comuns, ERC i CUP. Les abstencions són de Junts per Catalunya i els 3 diputats que van votar sí que són els d'Aliança Catalana i el de Joan Garriga de VOX, que es va equivocar i va votar a favor de la proposta de resolució. Així ho va explicar el dirigent d'Aliança Catalana, Lluís Areny:
El repartiment del Parlament queda clar i la imatge de colors verds, vermells i taronges (abstencions) és molt gràfica. Amb excepció del vot erroni, que no canvia les majories, el Parlament es divideix entre espanyolistes, processistes i independentistes.
L'únic partit independentista és Aliança Catalana. El partit processista és Junts per Catalunya, que actualment té 35 diputats, que van votar per l'abstenció. I la suma de vots contraris a la independència són els de PSC, PP, VOX, Comuns, ERC i CUP. Sí, sí, ho heu llegit bé. ERC i CUP van votar contra la proposta de resolució d'Aliança Catalana. No s'han de córrer riscos i que es posi en perill algun pacte ocult entre ERC i Ñ que posi en perill l'amnistia i que Oriol Junqueras reprengui la seva vida política.