Una persona parlant davant d'un micròfon en un saló amb seients vermells i columnes decoratives.

La dada, set anys després que denota que Aliança Catalana és l'únic partit indepe

El processisme s‟ha apartat de l‟objectiu comú

Fa set anys, es van viure unes jornades històriques al Parlament. El 8 de setembre del 2017 vivim un primer capítol del que després es convertiria en un engany i una farsa. La Cambra catalana, amb la majoria suposadament independentista, aprovava les anomenades lleis de desconnexió, una llei de transitorietat que ens havia de portar a la República Catalana.

Un mes més tard, el 10 d'octubre del 2024, el president Carles Puigdemont, llegia els resultats del referèndum d'independència celebrat l'1 d'octubre i declarava la independència. Una independència que va estar vigent durant 8 segons, però que després va quedar suspesa, perquè el president va convidar l'Estat a negociar i perquè va pecar d'ingenuïtat quan va pensar que la Unió Europea aprovaria la mesura. Eren altres temps, temps d''Europa ens mira' i de 'jugades mestres'.

7 anys després: ni rastre del moviment independentista

Set anys després, no en queda res. Junts, ERC i CUP han esdevingut partits processistes i els ciutadans s'han cansat de mentides i s'han sentit enganyats. El destí ha volgut que set anys després, concretament, el 10 d'octubre del 2024, Junts, ERC i la CUP rebutgessin reactivar la independència.

Una persona parlant a un podi de fusta en un entorn formal.
Sílvia Orriols | ACN

Ho van fer durant una sessió de control al president Salvador Illa. Un tràmit habitual a un Parlament autonomista. Dels 133 diputats presents, 95 nos, 3 sis i 35 abstencions. Els nosaltres són de PSC, VOX, PP, Comuns, ERC i CUP. Les abstencions són de Junts per Catalunya i els 3 diputats que van votar sí que són els d'Aliança Catalana i el de Joan Garriga de VOX, que es va equivocar i va votar a favor de la proposta de resolució. Així ho va explicar el dirigent d'Aliança Catalana, Lluís Areny:

El repartiment del Parlament queda clar i la imatge de colors verds, vermells i taronges (abstencions) és molt gràfica. Amb excepció del vot erroni, que no canvia les majories, el Parlament es divideix entre espanyolistes, processistes i independentistes.

L'únic partit independentista és Aliança Catalana. El partit processista és Junts per Catalunya, que actualment té 35 diputats, que van votar per l'abstenció. I la suma de vots contraris a la independència són els de PSC, PP, VOX, Comuns, ERC i CUP. Sí, sí, ho heu llegit bé. ERC i CUP van votar contra la proposta de resolució d'Aliança Catalana. No s'han de córrer riscos i que es posi en perill algun pacte ocult entre ERC i Ñ que posi en perill l'amnistia i que Oriol Junqueras reprengui la seva vida política.