Dos nens de Sant Ildefons durant el sorteig de la Loteria de Nadal

A quins pobles i ciutats de Catalunya ha tocat la Grossa de la Loteria?

El primer premi de la Loteria Nacional de Nadal ha estat molt repartit

La grossa de Nadal, el 88008, ha venut dues sèries a Badalona i una més a Sant Vicenç dels Horts i a Tortosa. A més, s'han repartit dos dècims a Barcelona i a Girona, i un més a sis municipis catalans més: Cornellà de Llobregat, Manresa, Hospitalet de Llobregat, Horta de Sant Joan, Reus i Figueres. El primer premi, que es va fer esperar i es va cantar a les 13.16 hores, és dotat amb 4 milions la sèrie i 400.000 per desè. Es va cantar a les 11.21.

Un pessic del segon premi

El segon premi de la rifa de Nadal, el 58303, ha repartit una sèrie a Sant Joan Despí (Baix Llobregat) i un dècim a Palamós (Baix Empordà). El premi, que va sortir a les 13.02 hores, és dotat amb 1.250.000 euros per sèrie, 125.000 al desè. Més enllà de Catalunya, s'han venut 130 sèries a La Corunya i 45 a O Grove (Pontevedra).

Festa a Torreforta i Pineda de Mar per dos cinquens premis

L'administració de loteria número 6 de Tarragona, ubicada al mercat municipal del barri de Torreforta, ha repartit 27 sèries del número 01568, un dels cinquens premis del Sorteig de Nadal. De fet, tenien fins a 30 sèries, però tres les van tornar perquè no s'havien acabat de vendre. Això equival a uns 1,7 milions d'euros, a 6.000 euros el desè. Isabel López, treballadora de l'establiment conegut com 'La Bruixa de Plata' ha explicat que “ha caigut molt repartit entre la gent del barri”, ja que la gran majoria són veïns que compren un o dos dècims. Molts fins i tot són abonats a aquest número i juguen des de fa anys. Antonio Salamanca, un dels afortunats, ha apuntat que els seus dos dècims que tenia serviran per fer "regals als néts".

El restaurant Diagonal, ubicat al carrer Verge Montserrat, 19 de Pineda de Mar (Maresme) , ha repartit 2,1 milions d'euros de la rifa de Nadal. El local ha venut el 01568, un cinquè premi. Es tracta d'un "número important", ha dit el propietari de l'establiment, Salvador Boada Sala, ja que s'assembla a l'any que els pares van obrir el restaurant, el 1968. Des d'aquest negoci de restauració s'han distribuït 350 dècims a clients, veïns i ciutadans. Tots provenen de l'administració número 2 del municipi, a l'altra banda del carrer. El seu gerent, Tarek Mathbout, ha explicat que des del 2017, quan es va instal·lar al municipi, ja han donat altres premis a la rifa de Nadal i un primer premi amb la de Reis.

Quan i on cobrar els premis?

Els premis es podran cobrar a partir de les 6 de la tarda. A partir de 2500 euros es podran cobrar a les entitats bancàries. Els premis inferiors a 40.000 euros són exempts d'impostos. En aquest enllaç pots consultar si el teu dècim ha estat premiat.