Imatge del videojoc 'Taxi Life A City Driving Simulator'

Aconsegueixen que un conegut videojoc també estigui disponible en català

Els creadors cedeixen a la demanda dels usuaris i agraeixen que els fessin arribar “una qüestió important per a ells”

El videojoc 'Taxi Life: A City Driving Simulator' estarà disponible en català. Ho han anunciat conjuntament dijous passat la distribuïdora Nacon i l'estudi Simteract, que han cedit a la demanda que els van fer els usuaris catalans a través de les xarxes socials. "Els jugadors de Barcelona es van mostrar encantats de veure que la seva ciutat protagonitzava un videojoc, encara que alguns van manifestar certa decepció pel fet que la seva llengua no estigués inclosa", recorda el CEO de Simteract, Marcin Jaskiewicz.

Per això, com a resposta, els creadors del simulador han decidit “reaccionar positivament” a la seva demanda. "Volem agrair als jugadors catalans que ens fessin arribar aquesta qüestió tan important per a ells, esperem que gaudeixin encara més del joc quan s'estreni", assenyala el CEO. La ciutat de Barcelona serà l'escenari del nou videojoc 'Taxi Life: City Driving Simulator' , un simulador de taxis que s'estrenarà el febrer del 2024.

És un projecte que estarà disponible per a PC, PS5 i Xbox Series S/X. L'aspecte més important del joc passa per l'adaptació a l'entorn, on el jugador haurà de viatjar pels carrers de la capital catalana a escala 1:1. En aquest – com a taxista – podrà participar en diferents activitats com recollir passatgers, gestionar una empresa de transport o participar en missatgeria ràpida.

També s'haurà d'enfrontar a contratemps com poden ser els embussos, accidents de trànsit, meteorologia adversa o esdeveniments que formen part de la vida de la ciutat. D'altra banda, caldrà seguir les normes de circulació i dedicar bona part dels esforços a complaure els clients per treure el màxim rèdit de cada viatge. Per últim, un dels aspectes destacats de l'experiència és el disseny de Barcelona, ​​pensada com un gran món obert amb més de 200 espais i monuments emblemàtics. En són exemple la plaça de Catalunya, l'Estació de França o l'Arc de Triomf .

Un pas més a la indústria del videojoc en català

La indústria del videojoc a Catalunya ha mostrat un creixement significatiu en els darrers anys, convertint-se en un sector clau a la regió ia Espanya. El 2021, aquesta indústria va facturar 660 milions d'euros i va representar un 53% de la facturació total del sector a Espanya i un creixement del 20% respecte a l'any anterior.

Per al 2023, s'espera que la facturació arribi als 911 milions d'euros, i les previsions apunten a 1.216 milions d'euros per al 2025. A més, el nombre de professionals al sector també ha augmentat, arribant a 4.249 persones el 2021, cosa que representa un 7% més que el 2020