Muntatge amb una imatge del banc referenciat a la notícia i al centre, dins d'un cercle, imatge de persones a la cua de l'atur

Un banc busca 60 treballadors a Barcelona

Es tracta de llocs de bona qualificació

BBVA Technology contractarà més de 60 persones de perfil professional tecnològic per integrar-se al seu equip a Barcelona , ​​segons ha anunciat el BBVA aquest dimecres en un comunicat. El nou equip s'integrarà a la plantilla de 198 empleats que té aquesta divisió del banc a Catalunya, i que se centra en projectes relacionats amb dades, l'aplicació del banc, o el suport a les diferents àrees tecnològiques.

Segons ha explicat l'entitat, les contractacions podrien ser més si així ho requereixen “les necessitats de treball o els projectes”. BBVA Technology és resultat de la fusió de BBVA IT, BBVA Next i Datio i compta actualment amb uns 3.000 treballadors a tot Espanya.

"Aquests nous professionals contribuiran a la creació de components de programari globals, així com al desenvolupament, manteniment i evolució dels serveis crítics per al banc, alhora que donaran servei a tot el Grup, amb solucions escalables a altres països", ha explicat Peio Belausteguigoitia , country manager de BBVA a Espanya.

BBVA, un dels bancs més grans d'Europa

El Banco Bilbao Biscaia Argentaria, SA (BBVA), és una entitat financera multinacional espanyola amb seu a Madrid i Bilbao, considerada una de les institucions financeres més grans del món. La seva presència és notablement forta a Espanya, Portugal, Mèxic, Amèrica del Sud, Turquia, Itàlia i Romania. A finals de 2023, BBVA comptava amb actius aproximats de €775 mil milions , ubicant-ho com la segona major institució financera espanyola per volum d'actius. A més, posseïa 5,949 oficines, 121,488 empleats i servia a 71.5 milions de clients a més de 30 països.

La història de BBVA comença el 1857 a Bilbao, quan es promou la creació de Banc de Bilbao com un banc d'emissió i descompte. Banc de Biscaia el va seguir el 1901, expandint-se gradualment per Espanya. La fusió d'aquests dos bancs el 1988 va donar lloc al BBV, que posteriorment es va fusionar amb Argentària el 1999, creant el BBVA. Aquesta fusió va marcar el naixement d'una entitat amb una grandària important , solvència financera robusta i una àmplia estructura financera.

BBVA ha liderat una important expansió internacional des de principis del segle XX, i és el primer banc espanyol amb presència a l'estranger gràcies a les seves sucursals a París i Londres. A les dècades següents, la seva expansió per Amèrica Llatina va ser notable, adquirint bancs a Puerto Rico, Perú, Mèxic, Colòmbia, Argentina, Veneçuela, i més, consolidant la seva posició com una de les entitats bancàries més importants de la regió.

La digitalització, clau en el creixement

En termes de digitalització, BBVA va iniciar un projecte el 2007 per transformar digitalment el banc, cosa que va resultar en un augment significatiu de nous clients. El 2019, el banc va decidir unificar la seva marca a nivell mundial, desapareixent noms locals a Argentina, Mèxic, Perú i Estats Units, entre d'altres, a favor d'una identitat corporativa global unificada.

BBVA s'esforça per contribuir al progrés i al benestar de tots els seus grups d'interès, recolzant famílies, emprenedors i empreses en els seus plans i ajudant-los a aprofitar les oportunitats que brinda la innovació i la tecnologia. A més, ofereix als seus clients una proposta de valor única, basada en tecnologia i dades, per ajudar-los a millorar la salut financera amb informació personalitzada sobre la presa de decisions financeres.

Per obtenir més informació detallada sobre BBVA, les seves operacions, història i més, es recomana visitar el vostre lloc oficial i les pàgines dedicades a inversors i accionistes.