Interior d'un edifici governamental amb un canelobre gran i detalls arquitectònics clàssics, amb un requadre a la cantonada superior dreta mostrant dues persones en un entorn formal.

De democràcia

L'actitud de Josep Rull al Parlament és molt preocupant

Que això va de democràcia (referint-se amb l'això al procés d'independència liderat per autonomistes), va ser un dels mantres més insistentment repetits en els sermons processistes durant una dècada. Si en comptes de democràcia haguessin dit de caragols a la llauna, de fotocopiadores, o d'escarabats piloters, la cosa hauria tingut el mateix efecte. Si en comptes de democràcia haguessin admès que el seu procés anava de cadires, paguetes i poder autonòmic, la cosa no hagués anat gaire més enllà, però com a mínim no se'ls podria acusar amb tant fonament de causa de botiflerisme fastigós.

La democràcia en una colònia és un decorat de coloraines pintat per quatre micos borratxos amb pintura robada. Si la democràcia espanyola ja és una farsa en si mateixa, per una separació de poders inexistent i unes figures de poder directament hereves de la dictadura feixista, a Catalunya el circ de tres pistes que tenim muntat al Parlament de la Ciutadella (pensar una mica en el concepte Parlament i en l'origen de la Ciutadella ens podria donar un parell de pistes interessants de tot l'assumpte en general…), és una contradicció tan natural i grotesca com qualsevol de les que generen les ocupacions de llarga durada.

Això no ha anat mai de democràcia. Potser d'una mala còpia dictada per Ngo Dinh Diem dels postulats més reaccionaris de l'ocupació colonial bàsica, però de democràcia ni rastre. Els membres del Sindicat de la Rendició (ERC, Junts, CUP) han pactat en les darreres hores una modificació del reglament del Parlament amb els dos partits del govern espanyol a la cambra catalana (PSOE i Comuns), copiant literalment apartats dispositius del reglament del congrés dels espanyols, però sortiran dient que això va de democràcia perquè en realitat el que ells entenen per democràcia és la total subjugació política, econòmica i social de Catalunya al jou castellà.

Una de les principals tasques de l'únic independentisme present a l'hemicicle català, els diputats d'Aliança Catalana, és la de desemmascarar, denunciar i combatre la democràcia colonial que en practiquen sense vergonya ni descans la resta de grups parlamentaris, en especial aquells que hi són perquè encara arrosseguen una lamentable quantitat de votants dits independentistes amb una amplíssima col·lecció de mentides i xantatges que, en una democràcia real i seriosa, serien inacceptables i els enviarien directament a la irrellevància més estèril.

L'actitud de Josep Rull és contrària als valors occidentals i al concepte de democràcia

Si això anés de democràcia, el president del Parlament no amonestaria preventivament a la diputada Orriols, després d'un discurs netament independentista i exquisida en el llenguatge i les formes de la d'Aliança, amb una homilia prefabricada digne de mestretites dictatorial.

Si això anés de democràcia, no es crearien cordons sanitaris, ni es reformaria el reglament a l'espanyola, ni es pactaria amb els espanyols sempre i a tot arreu, ni s'acataria cap llei ni cap reglament provinent de l'Estat ni s'aturaria cap declaració d'independència, ni un govern legítimament escollit amb un claríssim mandat via referèndum s'entregaria als jutges estrangers per declarar-se culpable i esperar un indult de l'enemic. El dia que això vagi de democràcia, de Esquerra, de Junts i de CUP no en quedarà ni rastre.