Presentació de la nova iniciativa de 3cat

3Cat presenta a l'ISE un format que podria canviar la televisió

La innovació podria suposar un pas endavant molt important en la comunicació a Catalunya

La plataforma 3Cat ha presentat aquest dimarts a l'Integrated Systems Europe (ISE), que s'organitza a Gran Via de Fira de Barcelona, ​​un format experimental amb "realitat mixta" per deixar enrere l'espectador "passiu". Així ho ha explicat el realitzador de Televisió de Catalunya, Marc Sansa Colomer , i ha detallat que es tracta d'una iniciativa que no requereix “cap tecnologia nova”, amb una realització “simple” i l'ús d'ulleres de realitat augmentada, i que serveix "per explicar una nova narrativa, una nova manera d'apropar-nos a una realitat".

La proposta és una idea de 3Cat i que s'ha mostrat al saló de l'audiovisual amb una performance de la companyia de La Fura dels Baus. Sansa Colomer ha afirmat que aquest projecte "obre unes possibilitats enormes" al món de l'entreteniment i els videojocs i fins i tot als informatius. En aquest sentit, ha explicat que en una notícia sobre una nova missió a la Lluna es podria oferir a l'espectador , gràcies a les ulleres de realitat augmentada i als monitors amb multipantalla, un complement: “Des del sofà de casa es podria tenir una visió perifèrica del que està passant”.

El realitzador ha posat èmfasi que es pot veure el mateix que els espectadors i, alhora, establir un diàleg. D'aquesta manera, Sansa va insistir que es deixa de ser "un espectador passiu". "El secret és tenir connectivitat, amb banda ampla", va recalcar el realitzador de la televisió pública catalana, tot i que va admetre que un televisor "amb bona definició" també permet gaudir de l'experiència.

Presentació amb la Fura dels Baus

Aquest nou format s'ha mostrat al públic de l'ISE a través d'una representació de La Fura dels Baus, 'Cants de la dona d'aigua', que busca sensibilitzar sobre la problemàtica dels plàstics als oceans. Una obra de la companyia amb usuaris que porten ulleres de realitat augmentada i monitors repartits pels límits de l'escenari per tenir visió de l'espectador i de l'internauta. Un projecte de la plataforma d'audiovisuals que ha comptat amb la tasca dels professionals de 3Cat que us han ideat per crear contingut d'entreteniment i divulgatiu.