Ambulància groga amb un símbol d'emergència mèdica i un cercle vermell que mostra un magatzem amb prestatgeries plenes de caixes i un muntacàrregues.

Tràgic accident laboral en una empresa de Parets del Vallès

La víctima ha perdut el control del carretó elevador que conduïa, ha bolcat i el vehicle li ha caigut a sobre

Totes les empreses que tinguin treballadors contractats estan obligades a complir un Pla de Prevenció de Riscos Laborals establert en la Llei 31/1995 de 8 de novembre. Els locals han d'estar perfectament adaptats amb entrades i sortides d'emergència i també cal tenir estudiats els plans d'evacuació. Les empreses que tenen maquinària també han de passar importants revisions, per evitar que els treballadors pateixin accidents. Malauradament, no sempre és així i tot control és poc.

Avui hem de lamentar la pèrdua d'un treballador d'una empresa del polígon Llevant Industrial de Parets del Vallès. Ha mort aquest dimarts quan ha perdut el control del carretó elevador que conduïa, ha bolcat i el vehicle li ha caigut a sobre. Els mossos han rebut l'avís a les sis de la tarda i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha intentat reanimar-lo, però no han pogut salvar-li la vida.

Fins al lloc dels fets també s'hi han desplaçat quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, que s’han fet càrrec de la investigació. El cos ha posat els fets en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Mollet del Vallès i del Departament d’Empresa i Treball.

Accidents laborals a Catalunya: no tots són amb resultat de mort

Durant l'any 2024, els accidents laborals a Catalunya han continuat sent una preocupació creixent. Segons les dades recents, el nombre total d'accidents de treball ha superat els 208.000, dels quals 103 han resultat mortals, números que suposen un increment del 12% respecte a l'any anterior. A més, s'ha registrat un augment del 8% en els accidents greus. Aquesta situació reflecteix una tendència preocupant en sectors com la indústria i l'agricultura, mentre que els accidents "in itinere" (durant els desplaçaments a la feina) han experimentat un augment significatiu, especialment a les províncies de Lleida i Girona.

Ambulàncies del SEM
Ambulàncies | ACN

Quines mesures prenen les empreses per evitar aquests accidents?

Entre les mesures que les empreses estan implementant per reduir la sinistralitat laboral es troben l'augment de la formació específica en seguretat, la millora de les condicions de treball i la implementació de tecnologies que minimitzin els riscos. Tot i això, els sindicats insisteixen que aquestes accions són insuficients i demanen un compromís més ferm per part de les patronals per garantir la seguretat dels treballadors.