Ambulancia

Terrible accident amb víctima mortal a Jorba (Barcelona)

Ja són 42 les persones que han mort en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària catalana

Un motorista ha mort aquest dissabte al matí després de caure i ser atropellat per un cotxe a l'A-2 a Jorba (Anoia), segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). L'avís de l'accident es va rebre a les 07.54 hores al quilòmetre 546,5 de l'A-2, en sentit Lleida. Per causes que encara s'estan investigant, ha tingut lloc un accident amb una motocicleta i un turisme implicats.

El motorista ha caigut a la via i el turisme que venia darrere l'ha atropellat. Tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers i dues ambulàncies del SEM han treballat al sinistre. Amb aquesta víctima, ja són 42 les persones que han mort en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya, 12 motoristes.

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat el turisme per elevar-lo i poder extreure la víctima mortal -el motorista- amb seguretat. Pel que fa a l'afectació vial, s'ha hagut de tallar l'A-2 a Jorba en sentit Lleida, amb desviaments senyalitzats. Tot i això, s'han produït retencions de fins a 4,5 quilòmetres a la zona.

Altres accidents recents

En els darrers mesos, Catalunya ha estat escenari de diversos accidents de trànsit greus, destacant la perillositat de les carreteres i la necessitat de reforçar les mesures de seguretat viària.

Un dels accidents més tràgics va passar a Riudoms, Baix Camp, el 19 d'abril del 2024, on un xoc frontal entre dos turismes a la T-310 va resultar en la mort de dues persones i ferides greus a dues més.

Un altre accident notable va tenir lloc el 17 de març del 2024 a l'AP-7 al Vendrell. En aquest cas, un camió va xocar lateralment amb un camió grua que estava assistint a un vehicle avariat , resultant en la mort del conductor del camió i ferides greus a diversos altres. Aquest tipus d'accidents evidencien la perillositat de les maniobres en carreteres congestionades i la importància de la precaució en assistir vehicles avariats.