Muntatge amb un cotxe de Mossos d'Esquadra ia la cantonada superior dreta, dins d'un cercle, el lloc dels fets referenciats a la notícia

La Bisbal d'Empordà: Deixen en una paperera el cadàver d'un nadó acabat de néixer

Els Mossos estan investigant els fets per aclarir la identitat de la víctima

Un escombriaire de la Bisbal d'Empordà, a la província de Girona, s'ha trobat aquest dimarts al matí un nadó mort en una paperera del centre del municipi. Els fets s'han produït al voltant de dos quarts de set del matí, quan el treballador que estava fent la ronda habitual s'ha trobat el nounat, encara amb el cordó umbilical dins de la bossa de la paperera que hi ha entre a la placeta del carrer Germans Sitjar.

De seguida va avisar els serveis d'emergència i la Policia Local que va arribar al lloc dels fets al cap de pocs minuts. Tot seguit s'ha activat a l'Àrea de Recerca Criminal de la regió de Girona dels Mossos d'Esquadra que s'ha fet càrrec de la investigació.

La cerca es realitza a través de les càmeres de seguretat que hi ha a establiments de la zona. No es té constància que l'Ajuntament tingui càmeres de seguretat instal·lades a la zona, cosa que facilitarà molt la investigació. El lloc on va aparèixer el cos és molt cèntric, just al nucli antic i on la circulació amb vehicle està restringida. Segons ha pogut saber l'ACN, quan el treballador ha trobat el cos, la víctima ja era morta. Fins al lloc dels fets també s'han desplaçat diverses dotacions del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) que han confirmat la mort del nadó.

Una xacra que no cessa

Entre el 2021 i el febrer del 2023, última data amb les dades actualitzades, s'han registrat un total de 56 casos de nadons abandonats a Espanya. Aquestes dades han estat proporcionades pel Govern espanyol. La majoria d'aquests nadons eren de nacionalitat espanyola, tot i que també s'hi destaquen altres països d'origen com Guatemala, Equador, França, Lituània, Rússia, el Marroc i el Pakistan.

Les comunitats autònomes amb més abandonaments en aquest període van ser la Comunitat Valenciana, Andalusia i Madrid. És important assenyalar que la protecció a la infància és competència directa de les comunitats autònomes i les ciutats amb estatut d'autonomia a Espanya.