Ambulancia

Tragèdia mortal avui dissabte 22 de juny a la C-26

L'accident s'ha produït a mig matí

Un motorista ha mort aquest dissabte al matí en un xoc amb un turisme a la C-26 a la Sentiu de Sió (Noguera), segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). L'avís de l'accident s'ha rebut a les 11.15 hores al quilòmetre 30 de la C-26 entre Balaguer i Artesa de Segre.

Per causes que encara s'investiguen, s'han topat una motocicleta i un turisme. El motorista va perdre la vida i els quatre ocupants del turisme van ser traslladats ferits menys greus a l'Arnau de Vilanova de Lleida.

A l'accident han treballat diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres unitats del SEM. Amb aquesta víctima, ja són 59 les persones mortes en accident de trànsit a Catalunya, 21 motoristes.

Una carretera complicada

La carretera C-26 a Catalunya és una de les vies més transitades i, lamentablement, també una de les més propenses a accidents. Aquesta carretera travessa diverses comarques i connecta importants municipis , servint com a artèria principal per al trànsit diari tant de vehicles particulars com de transport de mercaderies.

La C-26 és una carretera de dos carrils que s'estén al llarg d'uns 150 quilòmetres, des d'Alguaire a la província de Lleida fins a Ripoll a la província de Girona. El seu recorregut passa per diverses localitats i travessa àrees muntanyoses, fet que contribueix a la seva complexitat i perillositat. Les característiques geogràfiques de la zona, combinades amb el volum de trànsit i les condicions climàtiques variables, fan que aquesta carretera sigui un punt crític per a la seguretat viària a Catalunya.

Altres accidents a la C-26

El gener del 2022, un tràgic accident va tenir lloc al tram entre Berga i Ripoll. Un vehicle particular va perdre el control en un revolt tancat i va col·lidir frontalment amb un camió de mercaderies. L'impacte va ser tan sever que va causar la mort instantània del conductor del cotxe i lesions greus al conductor del camió. Les investigacions posteriors van revelar que el paviment estava relliscós a causa de les gelades, cosa que va contribuir a la pèrdua de control del vehicle.

L'agost del 2021, una col·lisió múltiple entre tres automòbils i un autobús turístic a prop de Balaguer va ser notícia. L'accident va passar en una recta on la visibilitat era bona, però un avançament imprudent va provocar la col·lisió en cadena. Afortunadament, no hi va haver víctimes mortals, però diverses persones van resultar ferides, algunes de gravetat.

El març del 2023, un despreniment de roques en un tram proper a Solsona va causar un accident que va involucrar dos vehicles. Les roques van caure sobre la carretera, provocant que un dels cotxes s'estavellés contra elles, i un altre vehicle, intentant esquivar l'obstacle, va acabar bolcant-se. Afortunadament, els ocupants dels dos vehicles només van patir ferides lleus.