Presentadora de notícies amb una imatge borrosa en un cercle vermell al costat.

VÍDEO: El gos més lleig del món guanya 5000 euros

Curiós concurs el que s'ha organitzat als Estats Units

El concurs del gos més lleig del món, celebrat anualment a Petaluma, Califòrnia, té un nou campió: Scooter. Es tracta d'un chihuahua de sis anys que ha conquerit tant els jutges com el públic amb la seva aparença única i carismàtica. Aquest esdeveniment, conegut per celebrar la singularitat i promoure l´adopció d´animals amb característiques especials, ha atorgat a Scooter un premi de 5000 euros.

La història de Scooter

Scooter, un chihuahua rescatat, va néixer amb una deformitat a les potes del darrere que li impedeix caminar correctament. Tot i la seva discapacitat, el seu amo assegura que Scooter porta una vida feliç i activa, utilitzant una cadira de rodes personalitzada per desplaçar-se. Aquesta història de superació ha commogut molts i ha estat un factor clau en la victòria.

En què consisteix el concurs?

El concurs del gos més lleig del món no només se centra en l'aparença física, sinó també en la història i la personalitat dels participants. Els jutges avaluen la singularitat, el carisma i la capacitat dels amos per ressaltar la bellesa interior de les mascotes. Scooter va guanyar el cor dels jutges amb la seva actitud positiva i el seu esperit indomable.

A més del premi en metàl·lic de 5000 euros, Scooter i el seu amo han rebut una gran atenció mediàtica. Aquesta exposició ha ajudat a augmentar la consciència sobre l'adopció d'animals amb necessitats especials i la importància de no jutjar un animal només per la seva aparença. D'aquí poc se celebrarà la nova edició, la del 2024.

Concurso del perro más feo del mundo, Scooter se llevó el primer lugar - Las Noticias

La raça chihuahua

Els chihuahuas són coneguts per ser una de les races més petites del món, però també per la seva gran personalitat. Tot i que solen ser saludables, alguns neixen amb deformitats o condicions mèdiques que requereixen cures especials. Concursos com aquest ajuden a mostrar que tots els animals, independentment de la seva aparença, mereixen amor i llar.

Aquest esdeveniment anual mostra la diversitat entre els gossos i alhora promou l'adopció i cura d'animals amb característiques especials. A través d'aquest concurs, molts gossos troben llars amoroses i es desafien els estereotips de bellesa al món animal.