Primer pla de l'entrepà 'Especial Miguelin'

El restaurant català que ha guanyat el I Campionat d'Espanya d'entrepans

Es troba a una localitat de la província de Barcelona

El I Campionat d'Espanya d'entrepans ja té guanyador. Aquest concurs, destinat a trobar la millor bafarada de l'Estat, ha destacat per la seva alta competència i la creativitat culinària dels participants. En aquesta primera edició, el títol ha estat atorgat a un restaurant català, el bocata del qual ha conquerit els paladars d'un jurat exigent.

Funcionament del Campionat d'entrepans

El I Campionat d'Espanya d'entrepans ha reunit els millors establiments de tot l'Estat, cadascun presentant la seva creació més emblemàtica. El procés de selecció va ser rigorós, començant amb una inscripció oberta on més de 120 entrepans van ser presentats. Els semifinalistes van ser avaluats per la seva originalitat, el sabor, la presentació i l'ús d'ingredients locals.

Selecció dels finalistes

Entre els quinze finalistes, la competència va ser ferotge. Cada entrepà va ser jutjat per un panell d'experts en gastronomia, que van avaluar diversos aspectes tècnics i sensorials. La final del campionat es va celebrar a Barcelona, on els entrepans van ser preparats en directe i degustats pel jurat , que finalment va triar el guanyador.

L'entrepà guanyador: "Especial Miguelin"

L'Especial Miguelin és la joia culinària del restaurant Tasqueta Cal Miguelin, ubicat al Pla del Penedès. Aquest entrepà es distingeix per la combinació única d'ingredients i l'excepcional salsa casolana que l'acompanya. L'"Especial Miguelin" inclou bacó, pit de pollastre, pebrot verd fregit i pa rústic. No obstant, el veritable secret rau a la salsa Miguelin, una recepta mantinguda en secret pel restaurant.

Origen de l'entrepà

Curiosament, l'Especial Miguelin va néixer per casualitat fa 18 anys. Abel, un jove xef del restaurant, va experimentar amb diferents ingredients fins a trobar la combinació perfecta. La salsa, que inicialment va ser un experiment, es va convertir en l'element distintiu de l'entrepà, atorgant-li un sabor incomparable.

Tasqueta Cal Miguelin: Una icona de la gastronomia del Penedès

Situat al Pla del Penedès, Tasqueta Cal Miguelin és un establiment familiar amb una llarga trajectòria a la cuina casolana. Des de la seva fundació el 1986, ha estat gestionat per dues generacions, tot mantenint sempre l'essència de la gastronomia tradicional catalana. El restaurant és conegut pels seus esmorzars de forquilla i la seva àmplia varietat de tapes, oferint als clients una experiència culinària autèntica i assequible.