Muntatge amb una imatge de l´exterior d´un establiment Carrefour. A la dreta, dins d'un cercle, diverses setrilleres plenes i un plat amb olives

Les dues ofertes d'oli d'oliva a Carrefour per estalviar al màxim

El preu de l'oli d'oliva no deixa de pujar i cal aprofitar aquest tipus d'ofertes

La cuina mediterrània es caracteritza per la seva riquesa i diversitat, i l'oli d'oliva és un dels seus ingredients estrella. Al llarg dels segles, aquest “or líquid” ha estat valorat no només per les seves qualitats culinàries sinó també pels seus beneficis per a la salut. Tot i això, en els últims temps, el preu de l'oli d'oliva ha experimentat una pujada notable , cosa que ha portat els consumidors a estar sempre alerta davant de qualsevol oferta que els permeti estalviar sense renunciar a la qualitat.

En què consisteixen les promocions?

Carrefour, una de les cadenes de supermercats més importants, ha llançat dues ofertes atractives que han captat l'atenció dels aficionats a la cuina. La primera oferta consisteix en una promoció "3x2" en què, en comprar tres unitats d'oli d'oliva verge extra de la marca Dcoop, el consumidor només en paga dos, permetent un estalvi important. Està disponible en diverses varietats: l'oli d'oliva verge extra Dcoop d'1 litre, tant en la versió hojiblanca com picual i arbequina. Cada ampolla té un preu unitari de 14,89 euros, fet que implica que el litre d'oli surt a aquest mateix preu. Menys de 10 euros aprofitant la promoció.

La segona oferta també és un "3x2" en oli d'oliva verge extra ecològic Coosur d'1 litre, aquesta vegada amb un preu unitari de 15,49 euros, que quedaria en poc més de 10 euros per ampolla aprofitant la promoció. Aquest producte compta amb la certificació BIO, garantia que durant la producció s'han seguit pràctiques d'agricultura ecològica.

Detall de l'oferta d'oli d'oliva Coosur a Carrefour
Detall de l'oferta d'oli d'oliva Dcoop a Carrefour | Carrefour

Variants i característiques

Els diferents tipus d´oli d´oliva ofereixen una gamma de sabors i característiques que s´adapten a diferents plats i preparacions. L'oli d'oliva verge extra és conegut per la seva qualitat i sabor intens, cosa que el fa ideal per consumir en cru.

Les variants com la hojiblanca, picual i arbequina ofereixen diferències subtils en sabor i aroma que poden realçar diferents tipus d'aliments. Per la seva banda, l'oli d'oliva verge extra ecològic compleix amb estàndards rigorosos de producció sostenible, sent una opció preferida per aquells preocupats pel medi ambient i el mètode de cultiu dels aliments que consumeixen.

Detall de l'oferta d'oli d'oliva Coosur a Carrefour
Detall de l'oferta d'oli d'oliva Coosur a Carrefour | Carrefour

Pujada de preus de l'oli d'oliva

Aquestes promocions són una oportunitat excel·lent perquè els consumidors adquireixin oli d'oliva d'alta qualitat a un preu més accessible, especialment en un context econòmic en què el cost de l'oli ha pujat. La pujada de preus es pot atribuir a diversos factors, com les condicions climàtiques adverses que han afectat les collites d'olives, l'alta demanda global i les fluctuacions al mercat de commodities.

És fonamental comprendre per què l'oli d'oliva ha vist augmentar-ne el valor al mercat. Les olives, el fruit de què s'extreu aquest oli, estan subjectes a les variacions del clima. La sequera, les gelades tardanes o les inundacions poden afectar enormement la producció. A més, l'olivicultura és un procés que requereix molta mà d'obra i cures constants, cosa que incrementa els costos de producció. Sumat a això, la globalització ha incrementat la demanda a països on abans no era un producte de consum massiu, exercint pressió sobre l'oferta.

Usos en cuina

L´oli d´oliva és un pilar de la cuina, utilitzat tant per cuinar com per amanir. La seva versatilitat el fa indispensable en l'elaboració de plats freds com a amanides, on l'oli d'oliva verge extra aporta un sabor i una aroma únics, així com en receptes calentes, ja sigui per fregir o com a base per a sofregits. A més, l'oli d'oliva és un aliment cardiosaludable, ric en àcids grassos monoinsaturats i antioxidants.

Fins a quina data estan disponibles les 2 promocions?

Les ofertes estaran vigents des del 12 de març fins al 25 de març de 2024 , cosa que ofereix als consumidors un marge suficient per aprofitar-les. És important assenyalar que aquest tipus de promocions solen tenir una gran acollida, per la qual cosa és aconsellable no esperar fins a l'últim moment per fer la compra.