Imatge de fons d'una taula amb un plat de salmorejo i amb diversos ingredients al voltant, com ara tomàquet, pa, ou, oli i sal

L'OCU tria el millor salmorejo del supermercat: bo i barat

L'OCU sap molt bé que el salmorejo és una de les estrelles de l'estiu i ha decidit treure a la llum quin és el millor

Hi ha plats que es poden demanar sense preguntar. Plats que estan tan bons, són tan especials i encaixen en qualsevol situació, que mai no sobren. Això és el que passa amb el salmorejo, un plat al qual és molt difícil trobar-li una boca que el rebutgi.

Arriba l'estiu i, amb ell, torna a estar a moltes taules aquest plat que fon el pensament de qualsevol. Però com que cal saber comprar amb cap, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ens dóna un cop de mà. Gràcies a un dels seus estudis, hem pogut conèixer quins són els millors salmorejos del supermercat.

L'OCU ens diu quin és el millor salmorejo que es ven als supermercats

Després d'analitzar alguns dels més venuts, l'OCU ha conclòs que el millor salmorejo és el de marca Alvalle , de venda a supermercats com El Corte Inglés per un preu de gairebé 4 euros. I tot perquè està fet amb hortalisses fresques, que suposen un 75% de tot el contingut. També guanya uns quants punts pel sabor i la textura i, a més, gairebé no porta sal.

De tota manera, si no us convenç hi ha un altre salmorejo que també surt molt ben parat a l'estudi de l'OCU. Parlem del salmorejo de la marca Hacendado de Mercadona, que s'emporta el segon lloc del rànquing.

Dos tetrabrics de salmorejo (Alvalle i Hacendado) sobre un podi i sobre el fons d'una imatge de la fruiteria de mercadona desenfocada
Aquests són 2 dels millors salmorejos d'Espanya, segons l'OCU | El Corte Inglés, Mercadona, xcatalunya.cat, Patcharapon's Images

Es tracta del salmorejo d'estil cordovès de Mercadona, que ha sorprès molt l'OCU per ser un gran producte. Manté la recepta original cordovesa per preparar salmorejo, cosa que el fa molt especial. A més, el preu és de 2,15 euros el bric d'1 litre.

En tercer lloc trobem el salmorejo de tota la vida de la marca Hacendado, és a dir, també de Mercadona. Aquest surt una mica més econòmic, amb un preu de 1,25 euros el litre. Finalment, al quart lloc hi trobem el Salmorejo Xef Select de Lidl, amb un 95% d'hortalisses fresques.

Típic de Còrdova, el salmorejo s'ha convertit en el millor ciceró de la seva terra. Amb només una cullerada et transporta a la frescor dels seus carrers blancs i estrets, plens de flors. L'estiu a Andalusia és molt especial, i productes com el salmorejo ho fan encara més.

Preus i ofertes actualitzats el dia 06/06/2024. Poden patir modificacions o cancel·lacions i XCatalunya no es fa responsable dels possibles canvis.