El xocolater Lluc Crasellas al seu obrador

A quina ciutat catalana ha obert una botiga el millor xocolater del món?

Lluc Crusellas va guanyar aquest prestigiós guardó amb només 26 anys

Lluc Crusellas va ser distingit el 2022 amb el títol de millor xocolater del món. Era el pastisser més jove a aconseguir-ho, amb només 26 anys. Ara fa un pas endavant amb l'obertura a Vic d'una botiga i obrador de més de 700 m2 on elaborarà la seva xocolata. Es tracta del projecte Eukarya, que ha suposat una inversió d'un milió d'euros, i que compta amb vuit treballadors. Elaboren un ampli ventall de productes, amb prop de 45 referències, com rajoles, bombons o torrons, sempre amb la xocolata com a ingredient estrella.

En una entrevista amb l'ACN, Crusellas explica que Eukarya neix de la "il·lusió" després de guanyar el 'World Chocolate Masters': "Teníem el deure de portar a la gent un producte de qualitat i accessible". Eukarya és el nom que se li va acudir a Crusellas per al seu nou projecte pensant en les cèl·lules eucariotes, que són les que formen la fava del cacau. El millor xocolater del món tenia clar que, si havia d'obrir una nova botiga i obrador, havia de ser a Vic. “Sempre he dit que ens devem a la gent d'Osona perquè és qui ens ho ha donat tot”, explica. Amb tot, Crusellas diu que el projecte ha nascut "per anar més enllà" i tenen la vista posada l'any 2025 per fer el salt a nivell internacional.

Una marca que va a més

La marca té previst facturar prop de 600.000 euros el primer any. De moment, els productes elaborats pel millor xocolater del món es poden trobar a la nova botiga de Vic, però també a la pastisseria del Carme de Vic -on s'ha format Crusellas- ia la pastisseria Gurbi Degustació de Gurb. Com fan molts xocolaters a nivell europeu, la botiga recent oberta a Vic respira el seu propi segell, segons explica. A més, des de la mateixa botiga hi ha un gran finestral que permet a qui compra poder veure què s'està coent a l'obrador.

Totes les referències d'Eukarya també es poden adquirir en línia ia la 'pop up store' que s'ha instal·lat a Barcelona amb motiu de les festes de Nadal. Alhora, Eukarya ha arribat a un acord amb Ametller Origens perquè pugui comercialitzar els seus productes durant el Nadal.