En els darrers mesos anar a fer la compra s'ha tornat un esport de risc per a tots els ciutadans. La inflació colpeja a tots els comerços del país i la societat no entén el preu d'algun dels productes. Segons l'OCU, el preu de la cistella de la compra dels espanyols ha pujat un 38% respecte a fa 3 anys.
Un dels productes que ha pujat més i més ha cridat l'atenció als compradors és l'oli d'oliva. El producte és essencial per a l'alimentació humana, però el preu no està d'acord amb aquesta necessitat. De fet, el preu mitjà que té una ampolla estàndard d'1 litre supera els vuit euros.
La predicció de Bernardos sobre el preu de l'oli d'oliva
Les quantitats han cridat l'atenció als economistes. L'últim a pronunciar-se sobre el tema va ser Gonzalo Bernardos al programa de LaSexta,"Más vale tarde". Aquesta emissió es basa a repassar tota l'actualitat informativa amb diferents experts.
Bernardos va parlar sobre el preu de l'oli d'oliva i va explicar que "patirà una caiguda espectacular". El principal motiu, la propera collita d'olives. L'economista va assegurar que el cost de l'oli baixarà significativament perquè la recol·lecció de la matèria primera serà espectacular.
A més, es va aventurar a predir un preu que va sorprendre tots els tertulians. En lloc dels 8 euros que costa ara un litre, el preu serà de 4 euros. Així mateix, indica que la societat ja ha començat a notar aquest canvi perquè el 5% que hi havia en impostos al producte ha passat al 0%.
Gonzalo Bernardos, economista i professor
Gonzalo Bernardos és un economista i professor d'economia a la Universitat de Barcelona. Autor de 35 llibres, és un habitual analista en programes de diferents mitjans de comunicació com ara RAC1 o LaSexta.
El seu historial no es queda aquí, perquè durant la seva trajectòria també ha participat a més programes de televisió i ràdio. Onda Cero, 8tv o Intereconomia són algunes de les cadenes en què ha estat present.
Preocupació social pel preu del menjar
Els preus de compra preocupen tots els espanyols de la mateixa manera. La nutrició és un dels factors més importants per conservar una bona salut i els preus se'n van de les possibilitats econòmiques bàsiques. Els consumidors moltes vegades posen el preu abans de la qualitat del producte.
En uns dies veurem si l'economista Bernardos encerta les seves prediccions. Les carteres dels ciutadans respirarien tranquil·les si el preu de l'oli baixa. L'alimentació és un principi bàsic que cal respectar.