Marc Cartes i Montse Germán

Montse Germán de 'Com si fos ahir': El seu amor més recordat amb Marc Cartes

Montse Germán i Marc Cartes han participat en diferents sèries de TV3

TV3 aposta, pràcticament des dels inicis, per la cultura i l'entreteniment. La primera emissió va ser fa quaranta anys el 1984 i deu anys més tard, el 1994, començava la primera sèrie de producció pròpia, Poblenou. Estava dirigida per en Joan Bas i en Jaume Banacolocha i el guionista era en Josep Maria Benet i Jornet. La sèrie s'ambienta a l'època actual durant la primera part, però després fa un salt de set anys i representa que té lloc el 2007.

A partir d'aquest moment, la televisió pública de Catalunya ha creat moltes altres telenovel·les com ara Estació d'Enllaç, Secrets de Família, Nissaga de Poder, Laberint d'Ombres, El Cor de la Ciutat, Vent del Pla, La Riera, Cites, Plats Bruts, Com si fos Ahir i un llarg etcètera . El comú denominador entre totes és que els seus personatges eren actors i actrius catalans i amb una gran qualitat interpretativa.

Algunes sèries s'han emès a la nit, com ara Vent del Pla, que tenia lloc les nits de dilluns i dimarts. Tot i això, la pràctica habitual és l'emissió a la tarda, després dels informatius del Telenotícies Migdia i del programa de cuina, Cuines, ara presentat alternativament per l'Arnau París, el Marc Ribas i la Gessamí Caramés, que sol dedicar-se a les postres.

Amb tanta sèrie i en un país petit com és Catalunya és normal que els actors i actrius creuin els seus camins i apareguin a diferents telenovel·les. És el cas de la Montse Germán i del Marc Cartes. Tots dos van participar a l'elenc de Laberint d'Ombres i també ho fan a l'actual Com si fos Ahir. La primera va començar el setembre de l'any 1998 i va acabar el juliol de l'any 2000 després de 469 capítols.

La trama girava al voltant de dues famílies, els Aymerich i els Pedrós. Els primers eren una família adinerada que gestionava l'empresa ALA Transports. Els segons eren una família de classe mitjana baixa, que patia dificultats econòmiques. La sèrie narra, en paral·lel, la vida de les dues famílies, però amb punts de trobada importants.

Relació d'amor entre el Marc Cartes i la Montse Germán, entre la Gemma Aymerich i el Salvador Borés

En Marc Cartes interpretava el Salvador Borés, el guapo i dolent de la pel·lícula al final de la sèrie. Era la parella sentimental de la Montse Germán, que interpretava el paper de la Gemma Aymerich, la filla de Benjamí. A més també era el cap de personal de l'empresa ALA Transports, un càrrec important que manté unit a la família Aymerich i que ve donat per la seva relació amb la Gemma.

Ella estudiava el darrer curs de ciències empresarials i tots els ulls hi estaven posats. Seria qui continuaria el negoci familiar, ja que era l'hereva universal del seu pare del Benjamí i màxim accionista d'Ala Transports.

El Salvador Borés era un psicòpata que es va obsessionar amb Gemma Aymerich fins al punt de treure's de sobre diversos personatges. Va fingir una paràlisi i feia servir una cadira de rodes sense necessitat, perquè podia caminar perfectament. Finalment, ella decideix trencar-hi i començar una relació amb el Guillem Pedrós, interpretat pel David Selvas.

No són els únics que repeteixen

Salvador Borés i Gemma Aymerich, Marc Cartes i Montse Germán, no són els únics actors que repeteixen a Laberint d'Ombres i a Com si fos Ahir. Tenim un altre exemple clar. Una altra gran actriu catalana. Es tracta de l'Àurea Márquez, que a la primera sèrie interpretava el paper de l'Aurora Pedrós, la germana d'en Guillem Pedrós i de l'Alfred Pedrós, interpretat per en Bruno Bergonzini. A Com si fos Ahir interpreta el paper de la Gemma, una treballadora de la consultoria d'en Miquel (Eduard Farelo).