Muntatge amb una imatge de girafes al zoo de Barcelona ia la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle i difuminada, imatge de la cria a què fa referència la notícia

La cria d'una espècie en perill d'extinció que ja es pot veure al zoo de Barcelona

La cria ja ha començat a interactuar amb altres animals

Neix al Zoo de Barcelona una gasela dama mohor (Nanger dama mhorr), una espècie natural de les regions subdesèrtiques del sud del Marroc i el Sàhara Occidental que, actualment, es troba en perill crític d'extinció, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).

L'animal va néixer el 7 de febrer passat, és un mascle, i és fill d'una de les femelles del grup i del mascle reproductor, explica un comunicat de l'Ajuntament de Barcelona. El seu estat de salut és bo i aquests dies ja se'l veu interactuar amb la resta del grup, amb la mare sempre a prop, diuen. Per al director del Zoo de Barcelona, ​​Sito Alarcon, aquest naixement "és un altre èxit de lʻesforç del Zoo amb la conservació dʻespècies".

Alarcon subratlla la importància dels programes específics existents per recuperar aquesta espècie. "El Zoo de Barcelona fa temps que hi col·labora perquè entre els seus objectius hi ha la recuperació de la biodiversitat d'una regió molt amenaçada pel canvi climàtic i la pressió humana com és el Sahel", afegeix.

Cria de Gacela al zoo de Barcelona
Cria de gacela al zoo de Barcelona | ACN

Reintroducció d'espècies

La gasela dama mohor és una rara subespècie de la gasela dama que viu a les regions subdesèrtiques del sud del Marroc i el Sàhara Occidental. Les principals amenaces que pateix al seu hàbitat natural són la caça indiscriminada i la pèrdua i degradació del medi natural a causa de la pastura excessiva i la ramaderia.

En aquest interessant vídeo es poden conèixer més detalls de l'espècie:

Salvando de la extinción gacelas africanas: Gacela dama mohor

Aquesta mena d'antílop es va arribar a extingir al seu hàbitat natural, però el 1971, l'Estació Experimental de Zones Àrides del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) va iniciar un programa de cria en captivitat que va fer possible la seva reintroducció al Senegal (Reserva Especial de Fauna de Guembuel), Marroc (Reserva Real de R'Mila) i Tunísia (Parc Nacional de Toro-Hedma).