Un grup de persones estan drets en fila a l'aire lliure, davant d'un edifici amb escales i una entrada il·luminada.

Xoc generacional a 'Joc de cartes': 'Són uns cunyats'

Les dues participants més joves xoquen amb els rivals per algunes de les seves actituds

El tercer programa de l'actual temporada de Joc de Cartes estiu no ha deixat ningú indiferent. Marc Ribas ha volgut descobrir quin és el millor restaurant del cor de la Costa Daurada i la competició ha estat força ajustada, especialment entre el restaurant que ha quedat primer i el que ha quedat segon.

En primer lloc, es visitava la Braseria Mendebal, una braseria típicament basca però regentada per dos catalans, David i Ester. Tapes, vins, paelles, carns a la brasa, menú diari... molta varietat. El que més ha agradat han estat les carns a la brasa i això s'ha notat a la nota. Un 7'7. L'espai ha fet baixar una mica la puntuació al final i alguns dels seus rivals també han destacat que la cuina estava bruta.

Una dona i un home dret davant d'un cos d'aigua amb vaixells al fons.
David i Ester | TV3

Canvi d'estil al Wissler

El restaurant següent era l'hamburgueseria Wissler. Les dues cambreres, Abril i Nini, tenen una visió totalment diferent de l'hostaleria en comparació dels seus rivals i s'han produït diversos xocs generacionals. El Wissler és un restaurant estil anglès, amb molta varietat en cerveses, fregits i arrebossats i hamburgueses com a plat destacat. Unes hamburgueses que han agradat més que els primers plats. En general, el local no ha convençut. Tot just un 5'6. La millor nota, el servei, ha obtingut un 7,5.

Dues persones conversant en un restaurant, una gesticulant mentre l'altra escolta atentament.
Abril i Nini | TV3

Finalment, el restaurant Les Barques amb dos socis amb el mateix nom: Xavi. Crítiques a la brutícia de lespai i la cuina. El menjar de menys a més ha agradat a tothom, especialment al Marc com veurem més endavant. Nini, això sí, ha fet una crítica als fideus. Deia que estaven una mica passats. I jutjant per l'aspecte tenia raó. Un 6'9 amb la nota de cuina suspesa.

Dos homes estan asseguts en una taula amb hamburgueses i begudes davant seu, un porta una samarreta blava i l'altre una camisa blanca amb ulleres penjant del coll.
Xavi i Xavi | TV3

El plat estrella ho canvia tot

La puntuació de Marc Ribas ha servit per decidir el guanyador. 8'2 a les Barques, 8 a la Braseria Mendebal i un 5'8 al Wissler. Aquest últim ja perdia tota opció de victòria, però els dos restaurants que encapçalen la classificació s'ho jugaven tot amb el plat estrella. La diferència era de només 4 dècimes i el plat estrella atorga mitja punt. L'arròs amb esclop (una mena d'escamarlà) de les Barques obtenia el mig punt i el restaurant dels Xavis s'alçava amb la victòria. Han decidit donar els 3.000 euros del premi a una associació que lluita contra l'ELA.

Caràcters molt diferents

La competició no ha estat exempta de polèmiques, especialment per una qüestió d'edats. Abril i Nini no han entès l'actitud dels rivals en alguns moments. 'Són uns cunyats' , han arribat a dir dels propietaris del restaurant 'Les barques'. A Ester i David els han anomenat babyboomers per no saber pronunciar el nom d'unes postres en anglès.