Una persona dʻesquena amb tres cercles que mostren diferents expressions facials dʻaltres persones.

Enxampen uns concursants a 'Joc de Cartes Estiu': 'L'enciam no és…'

El producte de proximitat genera moltes tensions al concurs presentat per Marc Ribas

El segon programa de la temporada de 'Joc de Cartes Estiu' ha viscut més moments de tensió que el primer. La competició ha estat molt igualada i s'ha notat. L'objectiu era trobar el millor restaurant de km.0 de les muntanyes de Prades. Quan es tracta de trobar el millor restaurant de km.0 sempre hi ha polèmica. Els rivals intenten aprofitar qualsevol cosa per desacreditar l'adversari. De vegades amb raó i d'altres sense. I és el que ha passat aquest dimecres.

L'amanida de bossa, primer problema de la nit

Cal Magret, amb el Marc i el Pol al capdavant, era el primer restaurant visitat. Cuina tradicional amb un toc especial. Així mateix es definien. Els rivals els han criticat per tenir poc producte de proximitat. Les quantitats generoses i els segons han agradat més que els primers. L'amanida, de bossa, ha rebut una crítica encara que com veurem hi ha hagut “venjança”. Amb un 6,8 gràcies a bones puntuacions en preu i espai arribaven amb opcions.

Hipocresia amb l'enciam

El següent restaurant visitat ha estat el del Jordi i la Montse, el D_Prades. La parella, tots dos amb molt de caràcter no tenien experiència prèvia abans d'obrir el restaurant. La discussió sobre la formació a l'hostaleria ha fet saltar espurnes, com és habitual cada vegada que apareix el tema a 'Joc de Cartes'. Molt producte de Km.0 encara que segons els seus rivals, en alguns casos, fluix en cuinar-se.

Un plat sovint amb trossos de carn i salsa espessa.
Els 'Callos d'en Charli' | TV3

Una de les coses que més han fet enfadar els seus rivals és que després d'haver criticat que l'enciam de Cal Magret era de bossa, ells tampoc no han servit enciam de l'hort. I així ho han dit: 'L'enciam no és del vostre hort'. Ho han assumit perquè quan es va gravar el programa no era temporada d'enciams. Una crítica que se'ls ha girat en contra als amos del D_ Prades. Cosa que s'ha notat a la puntuació: 6.6.

Tensió al darrer restaurant

Finalment podíem conèixer l'Hostalet d'Arbolí de la Núria i la Yara, mare i filla. Menjar tradicional, de cullera i de xup xup. O si més no així s'anunciaven. Tot i bona puntuació en espai, cuina o preu, el menjar no ha agradat. Hi havia poc producte de proximitat, mal congelat en alguns casos. El Jordi ha aprofitat per clavar alguns clatellots sobre el pa o les avellanes, que eren de Turquia i no de la zona.

Persona menjant un plat de menjar amb una forquilla.
El pollastre amb avellanes... turques | TV3

L'excés d'oli a les faves també ha estat comentat. “Seran xispes'” ha dit el propietari del D_Prades, recordant que la Núria el dia anterior havia dit sobre el dinar del restaurant de Jordi que “li falta xispa”. Malgrat tot, ha obtingut un 6'9, la millor nota en aquesta fase.

Marc Ribas decideix i valora el producte de proximitat

La puntuació de Marc Ribas ho ha canviat tot. Ha puntuat amb un 7'8 el D_Prades, amb un 7'6 a Cal Magret i amb un 6 a l'Hostalet d'Arbolí. Unes notes que col·locaven Cal Magret al liderat però això va canviar amb el plat estrella. Els callos d'en Charli del D_Prades han encantat el presentador. Ha destacat que la picada era feta amb productes de proximitat.

Un grup de persones s'abraça, amb llums desenfocats en primer pla.
Moment de la celebració | TV3

Justa victòria per al Jordi i la Montse encara que a les xarxes socials la seva actitud ha generat certes crítiques.

La setmana que ve més i millor. El millor restaurant al cor de la Costa Daurada. 3 restaurants i només 1 es podrà emportar els 3000 euros del premi.