Una dona gran parlant amb un home en un requadre circular vermell i la mateixa dona en una escena diferent al fons.

VÍDEO: Marta Angelat, Joana, de 'Com si fos ahir', dóna una primícia de la 8a temporada

L'actriu és a 'Com si fos ahir' des del principi de la sèrie

Nou programa de #safareigCSFA. L' espai dirigit i presentat per Jaume Borja ha rebut la visita de l'actriu Marta Angelat, que dóna vida al personatge de la Joana des que la sèrie començarà el 2017. 'Com si fos ahir' va començar amb un mort: el Ferran. Un personatge que no va arribar a sortir en antena però el funeral del qual va servir per tornar a reunir tota la colla de l'Institut Reina Sibil·la. Amb els anys s'havien distanciat, però des que es van tornar a unir no s'han deixat de veure. Amb anades i vingudes, amb discussions i reconciliacions, però el grup continua unit.

El Ferran era el fill de la Joana i el Vicenç (Manel Barceló). Tenia un altre germà, l'Andreu (Marc Cartes), que ha esdevingut un dels grans protagonistes de la sèrie.

La Joana sempre ha estat una dona molt avançada als temps. Enginyera de professió, actualment està jubilada i manté una relació amb la Paz. Abans havia deixat el seu marit després de descobrir que el Vicenç li era infidel amb la seva jove, la dona del Ferran. Una traïció que a la família – no només a la Joana – li va costar molt perdonar.

La Joana ha tornat a guanyar protagonisme

Actualment el personatge interpretat per Marta Angelat està guanyant protagonisme. Ha tornat del Canadà, de passar uns dies amb la Paz. I ho ha fet amb una actitud estranya. Controla de forma excessiva el seu fill i té algunes badades. A priori podrien semblar símptomes de demència, però quan la veiem prendre unes pastilles per al genoll, d'amagat de l'Andreu, podríem pensar que s'està automedicant i aquests són els efectes secundaris.

Jaume Borja ha preguntat a Marta Angelat sí la Joana està malalta però l'actriu no ha donat detalls. Seria un spoiler molt important i a més a més els guionistes no proporcionen als actors el guió a moltes setmanes vista perquè així tampoc sàpiguen gaire de l'evolució futura del personatge. El que sí que ha pogut confirmar és que segueix amb la Paz malgrat la distància. No s'ha aclarit si la seva parella tornarà físicament – per vídeotrucada l'hem pogut veure – abans del final de temporada.

Marta Angelat també ha assegurat que el seu personatge tingués trames en què tingués un paper més actiu. Tot i que està jubilada ella sempre ha tingut moltes inquietuds. Una opció que potser podríem veure a la vuitena temporada de la sèrie. La mateixa actriu ha avançat en primícia a #safareigCSFA la seva presència la temporada que ve encara que no ha revelat les seves futures trames. Entre altres coses perquè ni els mateixos actors les coneixen amb tanta antelació.

Finalment la Marta també ha parlat d'altres projectes més enllà de la seva participació a 'Com si fos ahir'. Podeu veure l'entrevista sencera a continuació:

Fa unes setmanes ja us vam parlar de la Marta Angelat. Ho fèiem en referència a una pel·lícula en què va aparèixer fa 45 anys: 'Companys, procés a Catalunya'. Des de llavors ha passat molt temps i la carrera de l'actriu catalana ha estat molt àmplia i reeixida. I el que queda...