Els mesos d'estiu tot funciona a mig gas. El mes de juliol, mig país és de vacances i el mes d'agost tot el país és a la platja. Els principals periodistes, presentadors i col·laboradors de TV3 (i també de Catalunya Ràdio) fan vacances i gaudeixen d'uns merescuts dies de descans. La programació habitual de la televisió pública canvia i els espectadors veuen productes externs com la sèrie Doctor Martin (que està sent un èxit), com les sèries de mitja tarda o sèries i programes repetits.
El presentador del Telenotícies Vespre, Toni Cruanyes, no és una excepció. El periodista ha passat part de les vacances a Portugal i, concretament, a Lisboa. Allà, entre d'altres coses, ha gaudit de la gastronomia d'aquest país i així ho ha transmès a través d'una publicació al seu compte d'Instagram. "Bacalhau e vinho", escriu Cruanyes, mentre se'l veu degustant un plat de bacallà regat amb una ampolla de vi negre.
El missatge de Toni Cruanyes s'ha fet viral i molts seguidors hi han dit la seva. Li desitgen 'bon viatge' per Portugal i també 'bon profit'. El periodista apareix sol, de manera que no sabem si ha viatjat amb amics o amb el seu marit, Eugeni Villalbí i els seus fills, amb qui normalment apareix al seu compte d'Instagram fent plans de cap de setmana.
Bacallà, un plat molt típic de la gastronomia portuguesa
Si parlem de Portugal i de gastronomia és difícil no parlar de bacallà. Bacalhau com natas. Si mirem a Internet, hi ha moltes receptes per fer aquest gran plat de la cuina del país veí de l'Estado espanyol. Aquí us expliquem una de les moltes receptes. Què necessitarem:
4 lloms de bacallà
4 patates grans especials per gratinar
3 cebes grans
1 got de Porto blanc o de conyac.
1 culleradeta de pebre vermell.
Oli d'oliva.
Farina per arrebossar el bacallà
Sal al vostre gust.
Com fer-lo?
La cocció és molt simple i no s'allunya de la nostra manera de cuinar el peix al forn. Primer dessalarem bé el bacallà i pelarem les patates i les cebes. Tallarem aquestes verdures i les col·locarem al forn amb una mica d'oli d'oliva, sal, el pebre vermell i el porto. Primer deixarem aquests ingredients sols una estona i després hi col·locarem els lloms de bacallà. Tornarem a tancar la porta del forn i continuarem amb la cocció de tots els aliments. El forn no ha de ser molt calent, amb 170 graus n'hi haurà prou. Tot plegat, durant uns 15 o 20 minuts.