Els delinqüents no escullen les víctimes. Segur que el jovelandès protagonista d'aquesta notícia i autor del delicte no sabia que robava un dels periodistes més importants del nostre país. Els fets van succeir a Arenys de Mar (Maresme) i el perjudicat va ser el presentador d''El Món a Rac1', Jordi Basté. El locutor estava dinant en un conegut restaurant del port d'Arenys de Mar, quan li van sostreure tot el que portava dins del cotxe.
Quan el periodista va tornar al vehicle i va veure que a l'interior tot estava mogut. Va trucar al 112. A continuació, els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació i van revisar les càmeres de seguretat de la zona. Després van localitzar l'Ipad a Canet de Mar, on hi havia el delinqüent.
Detenen el delinqüent
La policia catalana va identificar un noi de 22 anys i de nacionalitat nigeriana. Va tenir sort que el vehicle estava obert i, per tant, només se l'acusa d'un furt i d'un robatori. Això no obstant, tenint en compte el valor econòmic dels objectes, serà un delicte de furt i no un delicte lleu de furt, perquè el muntant supera clarament els 400 euros.
Antecedents policials i penals
El lladre té una ordre d'allunyament d'una dona resident a Madrid. Ara sembla que s'ha instal·lat a la zona del Maresme, on ha començat a cometre delictes relacionats amb el patrimoni. Té uns 30 antecedents, un número que no sembla suficient per portar-lo a la presó. Segueix al carrer. Aquesta vegada, el Jutjat de Guàrdia d'Arenys de Mar el va deixar en llibertat amb càrrecs.
Percepcions i casos aïllats
La delinqüència no para de créixer i és una de les preocupacions més importants dels espanyols. Un cop més, el fet delictiu l'ha comès, presumptament, un immigrant. Tot i això, aquest nou exemple no ha servit perquè els progres deixin de pensar que estem davant de casos aïllats i que l'augment de la delinqüència a mans dels immigrants són percepcions.
Els wokes consideren que la denúncia d'aquests fets serveix per assenyalar la immigració i beneficia l'extrema dreta. Preferirien silenciar-ho, obviar la realitat i que no se'n parlés.
Notícies com aquestes demostren, efectivament, que no estem davant d'un cas aïllat. Cada dia, a les xarxes socials, apareixen nous casos d'actes delictius perpetrats per immigrants. O per "joves", això ja és segons el mitjà de comunicació que informi de la notícia.