El Joc de Cartes ha viatjat fins al Penedès. En concret, ha homenatjat un producte molt valorat a la zona, el gall del Penedès. Quatre restaurants han competit entre ells per aconseguir 5.000 euros i el diploma de guanyador del programa. Com és habitual, han volat ganivets i les crítiques han estat ferotges.
El xef Marc Ribas ha visitat Cal Bayó, també coneguda com la Celleteca de la Ràpita. El Celler d´en Bacus de Torrelavit. La Fonda Neus, a Sant Sadurní d'Anoia. I Vilagut de Vilafranca del Penedès. Aquest darrer va ser el guanyador. També va ser el millor puntuat pel xef i qui es va endur el mig punt addicional del plat estrella. Tot i això, va rebre les crítiques dels espectadors.
El Celler d'en Bacus va quedar en una segona posició justa. Ho va fer pitjor que el primer, però molt millor que la resta de competidores. El xef era l'Enric Bonastre i hem sabut que el restaurant ja està tancat. No és la primera que passa i ha tornat a passar. Els enregistraments dels programes tenen lloc mesos abans de la seva emissió i en aquesta ocasió l'establiment ja estava tancat. "O sigui que estem veient un programa caducat", va dir l'audiència.
Si busqueu a Google Celler d'en Bacus us apareixerà la informació de seguida. Establiment tancat temporalment. Altres vegades apareix "tancat permanentment" . El detall temporal convida a l'optimisme i podria ser que el restaurant tornés a obrir les portes en un futur. També pot ser que el propietari i el vostre equip s'hagin donat un temps i valorin la seva obertura més endavant.
El Celler d'En Bacus està situat al carrer de Joan i Jaume Ràfols, 12, 08775 Torrelavit, Barcelona. La cuina és tradicional, amb plats típics catalans amb un toc modern. Les opinions de Google són bones majoritàriament, cosa que descartaria que el tancament fos per culpa de la manca de clients.
Els comensals valoraven cuina, espai, menjar, servei i preu. També la categoria especial del gall del Penedès. Com és habitual, aquestes puntuacions en sortien una nota final gràcies a la mitjana. El xef i presentador Marc Ribas també puntuava. Però aquesta vegada, les seves notes no van canviar la classificació final.
Vilagut sorprèn positivament amb un però
El Vilagut del xef Julià Vernet ha sorprès positivament pel menjar, servei i instal·lacions. Tot i això, va rebre les crítiques del públic per la seva supèrbia. De fet, altres concursants el van acusar de donar "masterclass", per exemple quan va explicar la temperatura de l'oli i el punt d'ebullició. Marc Ribas va valorar el menjar, el servei i el preu i li va donar la millor puntuació.
Molts espectadors ho han destacat com un bon restaurant a la zona i afirmen que aniran a tastar els seus plats. Els que tenen una 'agenda turística' dels restaurants de Joc de Cartes ho anoten al bloc de notes.
Fonda Neus decep
Un local tret d'una pel·lícula, decoració dels anys vuitanta, un saló d'esdeveniments... Els comentaris van criticar que fos un espai fred i destinat a casaments i comunions. També va ser criticat el menjar, especialment una faves, que eren de pot i no eren de proximitat. Va rebre la pitjor puntuació, molt lluny de l'aprovat.