A la cadena de televisió catalana sempre han triomfat els programes relacionats amb cuina. En general, al públic li encanta gaudir de bons espais on s'expliquin receptes curioses, es facin competicions o es recordin els ingredients més idonis per acompanyar el nostre plat predilecte. Quan parlem del món de la cuina i TV3, ens ve al cap al carismàtic Marc Ribas, amb els seus programes d'èxit com "Cuines i "Joc de cartes". Ell, però, va succeir a un altre figura que va triomfar en aquest món, Isma Prados.
Els seus espais "La cuina de l'Isma" i "Cuina per solters" van ser referents per a moltes persones que volien igualar el bon gust de Prados a l'hora de "jugar amb els fogons". Durant aquesta època, Isma era una de les cares més visibles de TV3, però es va acabar cansant d'aquesta fama i va acabar deixant el món de les càmeres.
Prados va tenir una irrupció total a la cadena pública catalana. El xef català portava al món de la cuina des dels 14 anys, i va acabar fent al salt a la televisió el 2003, fins a l'any 2008. Després d'aquests 5 anys, el seu programa es va acabar cancel·lant, però avui dia el sabadellenc continua exercint la seva gran passió. I fins i tot ha servit de mentor per al seu relleu generacional, Marc Ribas.
Un petit ensurt a xarxes
A través de la plataforma digital X (Twitter), TV3 té un compte oficial anomenat "ArxiuTV3CR", on diàriament el departament de documentació de TV3 i Catalunya Ràdio puja publicacions recordant programes i personatges icònics dels últims anys a les cadenes catalanes. El departament preserva un arxiu amb imatges i àudios des de l'any 1983, i un dels últims a ser recordat ha estat el mateix Isma Prados.
El seu espai "Cuina bé amb l'Isma", s'emetia al voltant de les dues del migdia, i servia com a guia perfecte per a tots els espectadors que es posaven a fer el dinar a aquella hora. L'arxiu ha recordat una original presentació de Prados en un programa dedicat a la cuina japonesa, on hem pogut tornar a gaudir de la bona posada en escena d'Isma.
"Avui ens interessem per un altre de les cuines saludables del món, es tracta de la cuina japonesa", introduïa el cuiner català en l'inici del programa. Per posar-hi més ambient, el mateix Isma anava vestit amb un quimono tradicional japonès, mentre bevia "sake" i el veiem en un espai cultural molt vistós a la cultura japonesa.
Per fer d'aquesta una experiència més immersiva, els productors van decidir acompanyar l'inici del programa amb una cançó de caràcter japonès, encara que la patinada va ser bastant grossa. En realitat, la cançó era xinesa, i així ho assegurava un usuari a les respostes de la mateixa piulada on l'arxiu recordava al gran Isma Prados.