Un jove amb barba i camisa blava apareix en primer pla, mentre que a la cantonada inferior esquerra es mostra una imatge circular d?una dona rossa amb expressió seriosa.

L'estranya afició de Juan Urdangarin

Juan Urdangarín no s'assembla gens als seus germans

Juan Urdangarin és el segon fill d'Iñaki Urdangarin i la Infanta Cristina. Els que el coneixen o els periodistes que segueixen la Casa Reial tenen clar que és el més diferent de tots els germans. I encara més diferent que cosins com Victoria Federica i Froilán Marichalar. Ara, fart de l'enrenou de la gran ciutat, el jove de 22 anys ha optat per recloure's en un monestir durant diverses setmanes amb el propòsit de resar i meditar, una decisió que ha generat nombrosos comentaris i especulacions al voltant del seu caràcter i les seves motivacions .

Des de petit, Joan ha mostrat una inclinació cap a l'espiritualitat, influenciat en part per la profunda fe catòlica de la seva àvia, la Reina Sofia . Aquesta afició per la religió catòlica s'ha vist reforçada al llarg dels anys, especialment en moments difícils, com ara el bullying que va patir a l'escola. Durant la seva estada al monestir, Joan Urdangarin ha dedicat el seu temps a la pregària i la meditació, seguint una rutina diària que inclou el prec del Rosari, una pràctica que ajuda a contemplar els misteris de la vida de Jesús i Maria ia aprofundir en la fe​. Aquesta pràctica pot durar entre 20 i 30 minuts.

Beneficis de la fe en el desenvolupament personal

La decisió de Juan Urdangarin de dedicar-se a la pregària i la meditació en un monestir pot tenir diversos beneficis en el desenvolupament personal. La fe i la pràctica religiosa poden oferir un sentit de propòsit i direcció, especialment valuós en temps d'incertesa o dificultat. A més, la meditació i el prec poden ajudar a reduir l'estrès i l'ansietat i promoure un estat de pau i benestar.

Així mateix, la vida monàstica i la dedicació a la pregària poden fomentar valors com la humilitat, la paciència i la compassió, qualitats que poden ser beneficioses a totes les àrees de la vida. Per a Joan, aquest retir espiritual pot ser una manera de trobar claredat i enfortir-ne el caràcter, preparant-lo per als desafiaments futurs.

El seu germà Pablo, esportista com el seu pare

La decisió de Joan de buscar refugi espiritual contrasta amb la personalitat del seu germà Pablo Urdangarin, que ha seguit una trajectòria més enfocada a l'esport, en concret a l'handbol. Mentre Pau és més extravertit i se centra en la seva carrera esportiva, Joan sembla haver trobat a la fe una font de consol i fortalesa. Queda clar que hi ha interessos i personalitats molt diverses dins de la família Urdangarin-Borbón.

La Reina Sofia, coneguda per la seva devoció i participació en nombrosos actes religiosos, ha estat una figura clau en la vida espiritual dels seus néts. La seva influència és evident en Joan, que ha trobat en la religió catòlica un pilar fonamental a la seva vida. La reina ha estat un model a seguir en termes de pietat i dedicació religiosa, aspectes que Joan sembla haver adoptat amb entusiasme.