En un recent programa del canal Cuatro, Danielle Sánchez, amiga íntima de Bárbara Rey, ha fet una sorprenent revelació sobre els dies previs al cop d'Estat del 23 de febrer de 1981, conegut com el 23-F. Els fets van passar al Congrés dels Diputats, quan un grup de militars, amb Antonio Tejero al capdavant, van irrompre a la Cambra per intentar prendre el poder.
Segons Sánchez, Bárbara Rey va rebre una advertència directa de Joan Carles I un dia abans de l'assalt al Congrés dels Diputats liderat per Antonio Tejero. El missatge del llavors monarca va ser clar: va demanar a l'actriu que no sortís al carrer l'endemà al matí, cosa que ha generat una onada d'especulacions sobre el coneixement previ que el rei podria haver tingut sobre els esdeveniments que sacsejarien Espanya aquest dia.
Aquesta declaració ha causat un gran enrenou, revifant les teories conspiratives al voltant del paper que va jugar Joan Carles I durant el 23-F. Si bé el rei ha estat tradicionalment vist com el salvador de la democràcia en desautoritzar públicament el cop, l'advertència a Bárbara Rey suggereix que va poder tenir informació confidencial sobre el pla d'Antonio Tejero abans que passés. És evident que aquestes paraules no tasten complicitat, però plantegen interrogants sobre l'accés a la informació que el monarca tenia respecte al cop d'Estat.
Danielle Sánchez va relatar que aquest advertiment va deixar Bárbara Rey en estat de xoc, ja que l'actriu mantenia una relació personal amb Joan Carles I en aquella època. Els rumors sobre la proximitat amb el monarca no són nous, però aquesta revelació dóna nova llum sobre la connexió entre tots dos i sobre com aquesta relació personal va poder influir en els esdeveniments d'aquells dies.
Relació pública i notòria entre Bárbara Rey i Juan Carlos I
La connexió entre Bárbara Rey i Juan Carlos I ha estat durant anys un tema de conversa entre els mitjans de comunicació. Les paraules de Danielle Sánchez han recuperat l'interès per saber quin va ser el paper de l'emèrit aquell dia. El discurs del monarca desautoritzant els colpistes va crear divisió d'opinions. D'una banda, els que van confiar en les seves paraules i ho van veure com el salvador de la democràcia i els que sempre van pensar tot era un muntatge, que ell coneixia què passaria i que les seves paraules van tenir lloc per penjar-se totes les medalles i poder assegurar així la continuació de la Corona.
Cop d'Estat del 23-F de 1981
El cop d'Estat del 23-F va ser un moment crucial a la història d'Espanya. Antonio Tejero, amb un grup de guàrdies civils, va irrompre al Congrés dels Diputats mentre es votava la investidura de Leopoldo Calvo-Sotelo com a president del Govern. Les imatges dels diputats encongits sota els escons es van convertir en un dels moments més icònics de la història recent d'Espanya.
Aquest tipus de declaracions reobren el debat sobre els secrets que encara s'amaguen després d'un dels dies més foscos de la democràcia espanyola i sobre el paper que figures properes al poder, com Bárbara Rey, podrien haver jugat als marges de la història oficial.