Alfons Godall, és un economista català conegut pel seu paper a la vicepresidència del FC Barcelona entre el 2003 i el 2010, durant el mandat de Joan Laporta. Godall va formar part de la junta directiva de Laporta durant el seu primer mandat com a president del Barça, en què va ser una gran etapa d'expansió esportiva, econòmica i social. Aquesta va destacar sobretot pels grans èxits esportius que el club va aconseguir va baixar la presidència de Laporta, aconseguint la tan anhelada segona Champions i tres anys més tard el sextet.
D'altra banda, després de la finalització de la primera etapa del regnat de Joan Laporta, Godall es va presentar a la precandidatura del 2010 per ser el nou president blaugrana. Amb el lema '+ Barça' va decidir col·laborar amb Ferran Soriano, fet que el va conduir al fracàs, ja que Laporta se'n va apartar i va acabar cavant la seva pròpia tomba, retirant-se després. Més tard, el juny d'aquell mateix any va quedar en tercera posició als vots, després que guanyés el ja conegut Sandro Rosell.
Es pronuncia sobre el català
A través d'una publicació al compte oficial de X (Twitter), Alfons Godall ha parlat d'un dels temes que més preocupen entre la població avui dia. Es tracta de la pèrdua del català, que de mica en mica torna a ser destinat a ser una llengua d'ús privat, amb una repressió clara per part del castellà. Així, doncs, en el seu missatge ha estat més que contundent, encara que s'ha guanyat tant aplaudiments com crítiques, ja que molts no obliden els escàndols fiscals en què va estar embolicat.
"Jo no vull que parlar català sigui simpàtic. Jo vull que parlar català sigui imprescindible", explicava l'exvicepresident culer. A la mateixa piulada, esmentava 'mantinc el català', un col·lectiu que treballa per promoure el català, contribuint a incrementar l'ús social d'aquesta llengua al voltant de tot Catalunya.
Com hem dit, la seva opinió s'ha fet viral i alguns compartien les paraules. "Ben dit", deia un usuari als comentaris. Tot i això, altres han criticat durament el seu discurs, "Vostè pot parlar el que vulgui, però deixi que la resta de ciutadans catalans parlem també la llengua que vulguem. Primer de democràcia. No volem tornar al franquisme. Entesos?", explicava un altre usuari a través dels comentaris de la publicació original.
I és que, com hem dit, al llarg dels anys la imatge de Godall s'ha anat tacant de mica en mica, amb una sèrie de notícies negatives per a ell. Ja fa 9 anys, el 2015, el seu nom va aparèixer a la llista Falciani, on constaven més de 2.000 evasors fiscals, entre els quals hi havia ell. Es va descobrir que Alfons tenia un compte a Suïssa que va arribar a tenir un màxim de 5,1 milions de dòlars.