En antena des del 2009, "Sense Ficció" és una de les peces angulars de la programació de TV3. Presentat per Monsterrat Armengou i anteriorment per Joan Salvat, cada setmana l'espai dedica un documental a un tema d'interès diferent. Els seus productors i realitzadors ofereixen una mirada crítica i profunda sobre temes d'actualitat que han deixat efecte en la societat catalana.
"Sense Ficicó", ja ha emès més de 400 programes de forma setmanal. Alguns fins i tot han arribat a ser premiats a les gales dels premis Gaudí i Goya. Entre les seves produccions més destacades hi ha els documentals dedicats a l'1 d'octubre del 2017 i el famós 20-S. A dia d'avui, el programa segueix en antena i ahir mateix a "prime time", van parlar sobre Pepe Rubianes.
"El món de Pepe Rubianes" va ser un dels èxits del dia d'ahir. Amb 209.000 espectadors i un share total del 15,4%, va superar grans esdeveniments esportius dels Jocs Olímpics. Entre ells, l'Espanya-Egipte de futbol masculí o l'Espanya-Grècia de bàsquet. Les dues trobades ni es van acostar a les xifres del documental de TV3, que va ser un èxit entre els espectadors catalans.
Com ja és normal, els "TN Vespre i Migdia" van tornar a liderar dimarts, amb més de 350.000 espectadors i un 27% de share. A ells el van seguir de prop un altre esdeveniment esportiu de La 1. El "Nadalcaraz" està sent tota una sensació en aquests JJOO, i el partit de Carlos Alcaraz i Rafa Nadal davant el duo holandès va acaparar totes les mirades, amb 345.000 espetadors i un 30 % de quota de pantalla.
El món de Pepe Rubianes
"Sense ficció" va dedicar ahir el seu documental al personatge de Pepe Rubianes. Pepe va ser un actor, humorista i director de teatre espanyol, que malauradament va morir el 2009. Conegut pel seu estil irreverent i mordaç, Rubianes es va destacar per la seva capacitat per abordar temes socials i polítics amb un humor àcid i sense cap mena de filtre, destacant diverses vegades que, per ell, l'humor no tenia límits.
L'estil de Rubianes era únic i així ho va voler destacar el programa de Montserrat Armengou. El seu humor, marcat per la crítica social i política, no deixava ningú indiferent. Els seus monòlegs estaven plens d'un llenguatge sense embuts, i això va fer que esdevingués una figura controvertida però estimada. Obres com "Rubianes, solament" i "Rubianes, 15 anys" són exemples clars de la seva capacitat per barrejar humor amb una crítica aguda de la realitat.
Rubianes no temia abordar temes complicats ni expressar les seves opinions de manera contundent, cosa que sovint el va col·locar al centre de la polèmica. El documental "Sense Ficció" va repassar la seva valentia per desafiar el que és políticament correcte i la seva habilitat per fer riure mentre convidava a la reflexió.
A més, el documental destaca com no només es va dedicar al món de la comèdia. Un dels aspectes més humans va ser el seu compromís social i el seu suport a iniciatives a l'Àfrica, un continent amb què va mantenir una relació molt especial. Rubianes va col·laborar amb l'ONG Àfrica Viva, que es dedicava a promoure projectes de desenvolupament i educació a diversos països africans.
El seu interès per Àfrica no només es va veure reflectida en la participació activa en campanyes i esdeveniments, sinó també en els seus monòlegs, on sovint feia referència a les problemàtiques i realitats del continent, buscant generar consciència i empatia entre el seu públic.