Deco, director esportiu del Barça

VÍDEO: El greu error que podria cometre Deco apostant per un fitxatge

El director esportiu culer dubta entre dos futbolistes

Necessitem un extrem pur”, va proclamar, sense pèls a la llengua, Joan Laporta fa uns dies. El president del Barça va concedir una entrevista a Barça One i va respondre amb una sinceritat aclaparadora sobre el futur a curt termini de l'equip. En un dels temes que va tocar, el màxim dirigent blaugrana es va referir a la necessitat de reforçar, sobretot, dues posicions, la del migcampista defensiu i la de l'extrem esquerre.

Aquestes paraules no fan més que ratificar una cosa que la premsa catalana ja va promulgant des de fa diverses setmanes. Tot i el bon nivell de Raphinha a les acaballes del curs, la direcció esportiva culer pretén fitxar un futbolista per al costat esquerre de la línia d'atacants. I els rotatius especialitzats en l'actualitat del Barça contemplaven dos possibles candidats: Nico Williams i Luis Díaz.

El diari Sport, tot i això, ha assegurat que Deco ja hauria resolt aquest dilema i s'hauria decantat pel colombià. Tot i no acabar contracte fins al 2027 amb el Liverpool, la premsa anglesa garanteix que aquest estiu Luis Díaz podria fer les maletes i buscar un nou projecte.

Els hàndicapa de Luis Díaz

La decisió de Deco resulta, si més no, sorprenent, ja que a la balança de factors, Nico Williams comptava amb molts més arguments a favor. El primer, i potser el més rellevant, el preu. Mentre la clàusula de l'extrem basc és de 50 milions, sembla improbable que el Liverpool deixi sortir el cafeter per menys de 100.

D'altra banda, l'edat. Luis Díaz no és, ni de bon tros, un jugador veterà a prop de la jubilació, ja que encara té 27 anys i li queden diverses temporades al més alt nivell. Tot i això, Nico Williams és sis anys menor (21) i podria garantir molts més anys de talent amb la samarreta del Barça.

Però la llista no s'acaba aquí, ni de bon tros. El jugador de l'Athletic Club coneix de primera mà la lliga espanyola; al cap i a la fi, és l'única competició de lliga en què ha participat en la seva curta trajectòria. Luis Díaz ha estat a la colombiana, la portuguesa i ara l'anglesa, així que s'hauria de sotmetre a un període d'adaptació que ningú assegura que sigui fructífer.

I, finalment, Nico Williams ja coneix i manté molt bona relació amb diversos futbolistes culers amb què coincideix i ha coincidit molts anys a la selecció espanyola. Tant en categories inferiors com a l'Absoluta. Un clar exemple d'això són els vídeos que ha pujat a TikTok amb Lamine Yamal en alguna convocatòria.

Els motius de l'elecció de Deco

Però, malgrat tots aquests arguments, Deco s'ha decantat per intentar emprendre el fitxatge de Luis Díaz. Segons el mitjà anteriorment esmentat, ho ha fet per un motiu tàctic. El director esportiu culer considera que el colombià pot rendir en qualsevol escenari ofensiu, però que Nico Williams només rendeix en plenitud quan compta amb espais.