Muntatge amb una imatge de Martin Braithwaite a primer terme i de fons l'estadi del RCD Espanyol

La via costa-riquenya del RCD Espanyol si se'n va Martin Braithwaite

Perilla la continuïtat del danès al conjunt periquito

Temporada complicada per a l'Espanyol. Els periquitos ja han tingut 3 entrenadors. Tant Luis Garcia com Luis Miguel Ramis no van ser capaços de trobar la tecla i la directiva de l'equip català va decidir confiar en Manolo González. El fins fa poc entrenador del filial ha donat un nou aire a l'equip però encara falta molta feina per fer. El RCD Espanyol està actualment en posició de Playoff. La Segona Divisió d'aquesta temporada és una de les més ajustades i emocionants de la Història.

Guanyar dos o tres partits seguits –o perdre'ls– pot ser clava per a les aspiracions de l'Espanyol. L'estat de forma de Martin Braithwaite serà determinant aquest final de temporada. Amb 18 gols i 1 assistència en 29 partits és la principal estrella de l'equip tot i que tot indica que la temporada que ve podria sortir. Ja va estar a punt de fer-ho l'estiu passat però finalment el club va preferir no vendre'l. Això no va agradar res al danès. A l'estiu l'Espanyol no tindrà més remei que vendre'l -el seu valor de mercat és de 3'5 milions d'euros- si no vol que ho faci de franc el 2025, quan finalitza contracte.

Si això passa i tant si l'Espanyol torna a Primera com si es queda a l'infern de Segona, ja hi hauria un pla B. Es tracta de la jove perla de Costa Rica. Warren Madrigal, un jove davanter costa-riqueny del Deportivo Saprissa, ha captat l'atenció de l'Espanyol com un dels talents emergents del futbol a Costa Rica. Inicialment es va parlar que existia un acord verbal perquè Madrigal fitxés pel club català, possiblement en qualitat de préstec amb opció de compra, encara que l'acord no es va concretar a causa d'un problema administratiu.

Com juga Madrigal?

Madrigal, nascut el 24 de juliol de 2004 , és conegut per la seva capacitat golejadora i la seva versatilitat a la zona d'atac. És un jugador capaç de jugar com a extrem dret o esquerre i com un “killer” de l'àrea, mostrant una especial habilitat per marcar gols i assistir als seus companys. En la temporada actual, ha registrat una desena de gols acumulant aproximadament 2500 minuts a la gespa.

¡Golazo! Así le anotó Warren Madrigal a Alajuelense

Amb una valoració al mercat que podria oscil·lar entre els 5 i els 6 milions d'euros, encara que Transfermarkt només la xifra en 325.000 euros, Madrigal representa una inversió interessant per a l'Espanyol. El seu contracte amb el Saprissa finalitza el 2026, però hi ha un fort interès per part de l'equip espanyol a assegurar els seus serveis, especialment com a possible reemplaçament de Martin Braithwaite, si finalment el danès se'n va a final de temporada.