Muntatge amb l'estadi del nou San Mamés, Ernesto Valverde al centre de la imatge i un cercle difuminat a dalt a la dreta

Renovació clau a l'Athletic de Bilbao: Fins al 2029 i sense clàusula

L'Athletic Club s'assegura un dels jugadors més importants de l'equip

L'Athletic Club ha realitzat una temporada històrica en què la conquesta de la Copa del Rei ha marcat l'èxit del present curs, on l'equip s'ha mostrat molt competitiu a San Mamés i fins a falta de poques jornades per acabar la lliga va tenir opcions d´entrar a Champions.

40 anys després el club biscaí va deixar anar la gavarra en un any on dues llegendes del seu equip deien adéu, com Iker Muniain i Raúl García, aquest últim als 37 anys optaria per penjar, definitivament, les botes. Però tot i així, l'Athletic Club segueix treballant per assegurar el futur de les seves principals estrelles.

Unai Simón, fins al 2029

El porter de Murguía acaba d'estendre la seva relació contractual amb l'Athletic Club fins al juny del 2029. Amb aquesta firma l'Athletic Club s'assegura un dels millors baluards sota pals i una assegurança de vida segons els números que ha deixat aquest any.

Sense anar més lluny, Simón ha disputat un total de 36 partits en què ha encaixat 33 gols i ha deixat fins a 18 ocasions la porteria a 0. Uns números demolidors que evidencien que Simón és dels millors arquers del campionat i això s'ha vist ratificat sent seleccionat per Luis de la Fuente per a l'Eurocopa d'aquest estiu a Alemanya.

Unai Simón ◐ The Magician ◑ Best Saves ∣ HD

Una assegurança a la porteria

Simón porta uns números estratosfèrics en les 6 temporades que porta a l'Athletic Club, ja que ha jugat 195 partits i ha encaixat 203 gols, una mitjana que ha reduït per sota d'1 gol per partit les últimes campanyes. El que s'entreveu com un creixement en els seus dots com a porter cada any que passa.

Simón destaca per la seva gran capacitat en el joc de peus, amb què l'equip suma un efectiu més a l'inici de la construcció del joc, i en què moltes vegades intenta fer la primera passada per dividir. Sota pals és una assegurança, amb grans reflexos i bon joc aeri per tallar pilotes laterals. Això el postula com un arquer infranquejable i molt difícil de batre per l'equip contrari.

Les seves característiques cacen molt bé amb la filosofia d'Ernesto Valverde i Luis de la Fuente en què el porter és un jugador més per crear superioritat inicial i propiciar que un dels laterals quedi lliure i puguin projectar-se a l'atac.

Renovació sense clàusula de rescissió

Simón ha tornat a renovar sense clàusula de rescissió, un missatge clar del compromís dels jugadors de l'Athletic Club amb el seu equip. A més, el de Muguía s'ha mostrat molt satisfet per la rúbrica del nou contracte i amb la confiança que li ha donat la gent i el club.

En aquest sentit, Simón ha afirmat que “és una manera de ser agraït amb la gent que m'ha ajudat a arribar a aquest nivell. Sóc molt feliç a l'Athletic i la millor manera d'agrair-ho és estant aquí fins al moment que el club consideri. És igual quin equip vingui, la meva idea és ser aquí”.

En definitiva, la seva renovació sense clàusula de rescissió reforça la política de l'Athletic Club de mantenir jugadors compromesos amb el club, així com també de mantenir el nucli central ben sòlid que els ajudi a fer una gran temporada.