Raphinha celebrant un gol a l'Estadi Olímpic Lluís Companys

La polèmica celebració de Raphinha que portarà cua

Raphinha fa enfadar part dels aficionats del Barça i hi ha interpretacions de tota mena

L'Almeria no sumava cap victòria abans del partit contra el Barça. Amb només cinc punts de cinquanta-u possibles era el pitjor equip de les grans lligues europees i el pitjor del segle XXI a la divuitena jornada, seguint el camí de l'Sporting de Gijón de la 97-98. Tot i tenir aquests números l'Almeria va aconseguir anotar dos gols al camp de l'actual campió de lliga, que ha patit fins a l'últim segon per conservar el marcador de tres gols a dos que li donava la victòria. Amb una primera part vergonyosa, els jugadors del Barcelona es van guanyar els xiulets de l'estadi de Montjuïc.

Durant els primers quaranta-cinc minuts del partit el Barça només va xutar un cop a porteria, marcant un gol. Les mateixes dades que l'Almeria, que amb dos xuts també va aconseguir un gol. Només el capità Sergi Roberto va demostrar ganes de suar la samarreta, la resta de jugadors no van mostrar la idea de joc que vol transmetre Xavi. Durant la segona part es va veure un canvi d'actitud amb l'entrada de Ferran que va fer un gir al partit. Tot i això, la defensa va continuar sent molt inestable, concedint un altre gol que posava l'empat a dos al marcador.

El conjunt blaugrana va rematar moltes més vegades a porteria, però a causa de la mala ratxa de Lewandowski, que no va fer un mal partit, les pilotes no van superar la línia de gol. El Barça acaba el 2023 amb una victòria necessària, però que deixa un regust agredolç, no s'ha vist la idea de joc que es vol transmetre i dos dels tres gols han arribat per córner. Aquesta temporada el Barça ha encaixat vint-i-un gols, els mateixos que va encaixar en trenta-sis jornades la Lliga 22/23.

Polèmica de Raphinha

La cosa no va acabar ja que quan Raphinha va marcar el primer gol blaugrana, ho va celebrar tapant-se les orelles. Una celebració que molts han interpretat com una provocació cap a l'afició que tanta paciència està tenint amb ell. Les xarxes socials cremen amb comentaris com: "Este es el peak del bochorno. Te pasas meses sin hacer un jodido gol, fallando acciones cantadas, y a la primera que empujas un rebote en la línea de gol le sueltas esta mierda a la afición que te anima cada partido. Vete a la mierda, puto tuercebotas". o "Voy a ser franco: el gesto de celebración del gol de Raphinha (recordemos: a nueve puntos del líder, al colista, recoge un rechace a medio metro de la portería) es de subnormal profundo".