José Alberto López, entrenador del Racing de Santander

El Racing de Santander segueix sumant i el club anima els seus amb un tweet viral

El Racing aspira a pujar a Primera Divisió després de molts anys d'absència

El Racing de Santander està disputant la seva segona temporada consecutiva a Segona Divisió. Els jugadors de José Alberto López estan fent una excel·lent temporada i acumulen dues victòries consecutives a la Lliga Hypermotion que han significat sis punts de sis possibles, contra el Llevant a domicili (2-4) i contra el Vila-real B al Sardinero (2- 0).

La sortida de Pablo Torre va ser un cop per al conjunt racinguista, però no n'està notant l'absència. El jugador del Girona FC, cedit pel FC Barcelona, va ser l'artífex de l'ascens a la Segona Divisió, quan va pujar el 2022, després d'una excel·lent temporada a la Primera Federació. El perfil oficial de Twitter del Racing de Santander va publicar recentment una foto en què es veia els jugadors de la plantilla del Racing de Santander, al centre del camp, celebrant la victòria aconseguida davant el filial de l'equip groguet.

“No et dic que m'ho superis, iguala'm-ho”. Aquest és el missatge que acompanya la imatge de l'alegria dels jugadors, que confien a culminar una gran temporada i tornar a la Primera Divisió després del descens ocorregut l'any 2012 . Va ser un curs per oblidar, amb importants problemes econòmics i institucionals i amb tres entrenadors que no van aconseguir remuntar la situació: Héctor Cúper, Juanjo González i Álvaro Cervera. Lluny quedaven grans moments com la participació a la Copa de la UEFA -actual Europa League- el 2008.

La COPA DE LA UEFA del RACING de Santander 2008

La temporada 2012/2013 encara va ser pitjor. L'objectiu era ascendir a Primera, però el conjunt càntabre va acabar baixant a Segona B. Pel Sardinero van passar quatre entrenadors: Juan Carlos Unzué, Fabri González, José Aurelio Gay i Alejandro Menéndez.

Optimisme després d'anys de travessia al desert

2015/2016, 2016/2017, 2017/2018 i 2018/2019 van ser quatre temporades consecutives a l'extinta Segona Divisió B, fins que va aconseguir pujar a la Divisió de Plata després d'una eliminatòria molt ajustada contra l'Atlètic Balears. Actualment es viu una situació d'optimisme i els aficionats del Racing de Santander veuen el seu equip capaç de tornar a la Primera Divisió o, si més no, d'estar al Playoff d'ascens que jugaran els equips classificats entre el tercer i el sisè lloc.