Muntatge d´una imatge de Xavi en roda de premsa. Al dret un dibuix d'una flamarada de foc

Els motius que podrien precipitar la sortida de Xavi abans de finalitzar la temporada

Xavi no seguirà a la 2024-2025 però en funció de com vagi tot podria marxar abans

Les alarmes s'han disparat al Futbol Club Barcelona després de la recent derrota davant el Vila-real. Això ha deixat l'equip català endarrerit a la cursa per La Lliga. Confirma que la situació és molt complicada. Fa mesos que alguna cosa no funciona i Xavi ha estat incapaç de trobar-hi solucions.

El mateix Xavi ha qualificat la tasca de dirigir el Barça com a "cruel i ingrata", subratllant la duresa i el desgast mental que implica el càrrec. A la roda de premsa posterior al partit, l'encara tècnic culer ha assegurat que no seguirà més enllà del 30 de juny. Acabarà la temporada i se n'anirà. Tot indica que ha arribat a un acord amb Joan Laporta per no reclamar tot l'any que li correspondria. Té contracte signat fins al juny del 2025.

Tot i això, Xavi podria ser cessat de manera anticipada si no aconsegueix encadenar una sèrie de victòries que revitalitzin l'equip abans del crucial matx contra el Napoli. Així ho assegura Iñaki Villalón a 'el Chiringuito'.

Les dues opcions si hi ha un recanvi imminent

L'eliminatòria de Champions contra l'equip italià es perfila com un ultimàtum, un punt d'inflexió que podria determinar el futur del Barça. De no aconseguir un gir positiu en els resultats, noms com Rafa Márquez i Jonathan Giráldez ja sonen com a possibles substituts fins a final de temporada. Márquez és l'actual entrenador del filial blaugrana mentre que Giráldez fa anys que és al capdavant - amb molt d'èxit - del Barça Femení.

Ara mateix el principal impediment per a un cessament anticipat de Xavi són els diners. Si Laporta pren una decisió unilateral, es podria trencar el presumpte pacte que tenen President i entrenador i això generaria un greu problema econòmic per al club. Una altra cosa és si el mateix Xavi veiés que no té sentit allargar la situació fins a final d'aquesta temporada.

Les xarxes sentencien contra Xavi Hernández

La informació de 'El Chiringuito' ha tingut una enorme repercussió a les xarxes. Alguns fins i tot proposen que siguin les noies de l'equip femení les que juguin a l'equip masculí: "Que el reemplacin amb l'entrenador de dones i les dones reemplacin els homes, estic segur que elles ho farien millor i si competirien".

Altres, en una línia similar, exigeixen el cessament immediat del tècnic blaugrana amb comentaris com "Cal destituir-ho ja perquè esperar a fallar a la champions si aquest Barcelona de Xavi no guanya a ningú i cal dir les coses com són" o " Ja havia de ser cessat, és una vergonya com.juga aquest Barcelona. Sense ànims, sense ganes, el pitjor semblen que estan adormits al camp.Jo no sé perquè esperar tant. Cal destituir-lo ja, li queda i li quedava gran dirigir al Barça”.