Muntatge amb Mario Kempes amb la selecció argentina i un cercle difuminat a dalt a la dreta

Mor un mític entrenador del Barça

L'adéu d'un prolífic entrenador que va aconseguir guanyar el Mundial del 1978

El món del futbol està de dol després que un dels grans tècnics a nivell mundial ens hagi deixat aquest diumenge passat. Igual que altres entrenadors com Johan Cruyff que va deixar un llegat i una filosofia de joc sobre la qual molts entrenadors han seguit i segueixen actualment, avui el futbol acomiada un altre dels grans mestres que ha tingut.

Els anys 70 i 80 van ser anys molt fructuosos pel que fa al sorgiment de grans tècnics que han deixat una empremta inesborrable al món del futbol i que han servit de guia per als entrenadors més reeixits, a nivell mundial, dels que avui dia dirigeixen als grans clubs de futbol.

Mor César Luis Menotti

El tècnic argentí, de 85 anys, ens deixava aquest diumenge passat. Menotti serà recordat al Barça per la seva etapa a les temporades 1982/1983 i 1983/1984 amb Maradona com a futbolista, i amb qui va aconseguir conquistar una Copa del Rei, una Copa de la Lliga i una Supercopa d'Espanya .

Menotti va instaurar una filosofia de joc basada en el joc ofensiu i de la generació de petites societats entre els futbolistes . Per això elegia jugadors que posseïen una excel·lent tècnica individual, com al Barça va ser el cas de Maradona, però que a més demostraven una perfecta entesa del sentit col·lectiu del joc.

AV-4621 [Auxiliares para 60 minutos: entrenamiento de la selección argentina en el Mundial de España

A Menoti no li servia només que els jugadors fossin hàbils, sinó que els exigia que cada decisió que prenguessin al camp estigués dirigida al creixement de l'equip . Un estil de joc en què el col·lectiu estava per sobre del talent individual.

Campió del món amb Argentina el 1978, el seu gran èxit

Però si per alguna cosa serà recordat Menotti és per la consecució del Mundial d' Argentina de 1978 imposant - se a la final als Països Baixos i donant - li la primera estrella per al' albiceleste . Era un equip d'estrelles on destacava per sobre de tots el mític Mario Kempes que va ser un dels golejadors d'aquella gran final que es va resoldre a la pròrroga.

Com a entrenador va passar, a més del Barça, per l'Atlètic de Madrid la temporada 1987/1988, i la resta de la seva carrera es va limitar, principalment, a clubs argentins com Newell's Old Boys, Huracà, Boca Juniors, River Plate, Independent o Rosario Central. A més, va tenir una curta experiència a Itàlia a la Sampdoria, oa Mèxic en equips com Puebla o Tecos.

Menotti va instaurar una escola de jugar a futbol

Menotti va crear escola, fidel defensor d'un futbol tècnic, estètic i de possessió, on havien de destacar el joc col·lectiu i d'atac, així com també el bon tracte de la pilota com a eixos centrals del seu futbol . És per aquest motiu que a Argentina és considerat l'abanderat de tal estil de joc, i que va instaurar una forma de veure el futbol com els grans genis de la història com ho van ser al seu moment el neerlandès Johan Cruyff.

Ens ha deixat una llegenda. Ens ha deixat un mestre. Però sempre serà recordat pel gran llegat que ha deixat per al futbol, i que tants seguidors segueix tenint encara avui dia. DEP Menotti.