Aitana Bonmatí celebrant un gol amb la Selecció espanyola

Montse Tomé assenyala Aitana Bonmatí i obre una altra crisi a la Selecció femenina

Montse Tomé va ser posada a dit com a substituta de Jorge Vilda

La Selecció femenina de futbol no aixeca cap. Quan surt d'una crisi entra a una altra. Divendres passat 1 de desembre, l'entrenadora Montse Tomé, va tornar a ficar-se en una albergínia després de començar la segona part amb una jugadora menys, cosa que va provocar el gol de les italianes i la derrota. Tot i això, les espanyoles van aconseguir classificar-se i estaran presents a la final four. Amb el 2-3 es posa fi a una ratxa de vuit victòries consecutives i es fa de la pitjor manera possible: fent el ridícul.

Recordem que les jugadores de Montse Tomé se'n van anar al descans guanyant, gràcies al gol que havia marcat Athenea del Castillo. La situació va canviar quan les italianes van marcar tres gols en menys de vint minuts . El primer abans d'arribar al minut 46. Què va passar? Espanya va saltar a la gespa amb deu jugadores, ja que la golejadora i Aitana Bonmatí s'havien quedat al vestidor. Al camp va entrar Lucía Garcia i Esther González, però aquesta última ho va fer quan la portera ja havia rebut el gol en contra.

Un error intolerable que no es pot permetre que passi al futbol professional. Si al futbol amateur ja és una xafogor, pitjor al futbol d'elit. El pitjor és que l'entrenadora va desfermar una altra polèmica i va culpar Aitana Bonmatí del que havia passat: "Al descans vam fer el canvi d'Athenea per Lucía i després quan entraríem a la segona part Aitana ens avisa amb poc temps que no pot continuar . Per això no tenim temps perquè Esther pugui escalfar i entrar al partit, per això iniciem amb una jugadora menys”. Unes paraules que van ser desmentides per la millora jugadora del món.

"Vaig demanar el canvi perquè no em trobava bé" , va aclarir Aitana. "Després de totes les informacions i notícies sorgides sobre la situació d'ahir i veient la publicació d'algunes notícies que no se cenyeixen als fets esdevinguts volia aclarir el que va passar", va afegir.

Per què l'àrbitre va permetre Espanya saltar a la gespa sense ser onze jugadores?

Ho permet la Regla 8 de l'Associació Internacional de Futbol (IFAB) ho permet. Les condicions perquè la pilota es posi en joc són: en primer lloc, que totes les jugadores, excepte la que executi el servei, s'han de trobar a la seva pròpia meitat del terreny de joc; i, en segon lloc, que les adversàries de l'equip que efectuï el servei s'hauran de trobar com a mínim a 9.15 metres de la pilota fins que entri en joc; en tercer lloc, que la pilota se situï al punt central i no es podrà colpejar amb el peu fins que l'àrbitre així ho indiqui; i, en darrer lloc, que l'àrbitre donarà el senyal; i que la pilota entrarà en joc en el moment en què la colpege amb el peu el jugador que hagi efectuat el servei i es mogui amb claredat. No hi ha incompliment.