Muntatge amb una imatge de Sergiño Dest atenent la premsa quan encara jugava al Barça. A la dreta, dins un cercle, bitllets de 200 i 500 euros

La inesperada millora de Sergiño Dest: Els diners que guanyarà el Barça amb la venda

El nord-americà està cedit actualment al PSV

És habitual que els equips grans cedeixin a jugadors joves perquè es foguegin i puguin tornar per la porta gran. La fórmula original de la simple cessió se segueix usant però a ella se n'hi han sumat altres de més imaginatives. Per exemple, el Barça va cedir l'estiu passat a Chadi Riad al Betis amb clàusula de compra obligatòria per 3'5 milions d'euros si jugava un nombre mínim de partit. Alhora el club català podia recomprar el futbolista per 7.

No és l'única operació d'aquesta mena que va fer el Barça l'estiu passat. També ho va fer amb Sergiño Dest. El lateral dret nord-americà es troba actualment cedit al PSV. En aquest cas, es va establir una opció de compra de 10 milions d'euros. És la segona cessió del nord-americà després del seu pas –amb més pena que glòria– per l'AC Milan la temporada passada.

Durant la temporada 2023/2024 amb el PSV Eindhoven, Sergiño Dest ha tingut una participació activa als partits del club. Fins ara, ha jugat en 12 partits a la lliga holandesa, ha marcat un gol i ha realitzat dues assistències demostrant la seva capacitat tant defensiva com ofensiva des de la posició de defensor. Ha jugat en tots els partits a la Champions League realitzant una assistència de gol. Això ha fet que el PSV s'estigui plantejat seriosament exercir l'opció de compra pel jove futbolista de 23 anys. 10 milions d'euros és una quantitat assequible tenint-ne en compte el rendiment.

Tots hi surten guanyant, especialment el Barça. L'entitat presidida per Joan Laporta tancaria una carpeta que fa anys que s'allarga. A més, reduirà la massa salarial i alliberarà una fitxa. Sense oblidar l'ingrés de 10 milions d'euros. Segons informa el diari Sport, l'equip neerlandès està cada cop més convençut d'executar aquesta opció de compra.

Una promesa que no es va consolidar

Nascut a Almere, Països Baixos, el 2000, Dest va començar la seva carrera a les categories inferiors de l'Ajax, un dels clubs més prestigiosos d'Europa quant a desenvolupament de joves talents. La seva habilitat, velocitat i versatilitat van cridar l'atenció dels caçatalents des de molt aviat.

El pas pel primer equip de l'Ajax va confirmar les expectatives: Dest va mostrar un nivell de joc que el va portar a ser considerat un dels laterals joves més prometedors d'Europa. La seva contribució a l'equip d'Amsterdam va ser tan gran que aviat va atreure l'atenció del FC Barcelona, que el va fitxar l'octubre del 2020. Al gegant català, Dest va continuar el seu desenvolupament, encara que va enfrontar la competència inherent a un club d'alt perfil i mai no va ser capaç de fer oblidar Dani Alves, que va deixar un forat al lateral dret quan se'n va anar el 2016.

Sergiño Dest is Underrated 2022

Com juga el lateral dret nord-americà?

Dest es caracteritza per la seva capacitat per jugar tant a la defensa com al mig camp, exercint-se com a lateral per ambdues bandes, encara que amb una preferència marcada per la dreta. Aquesta flexibilitat li ha permès adaptar-se a diferents esquemes tàctics i estils de joc, cosa que va augmentar el seu valor al mercat i el seu atractiu per als grans clubs.