Muntatge amb Jordi Amat amb una pilota a la mà durant un partit de futbol ia la cantonada superior dreta, una corona de príncep

L'exjugador català del RCD Espanyol que juga la Copa d'Àsia amb Indonèsia

El futbolista és Príncep al país asiàtic

De vegades, el somni de voler jugar amb una selecció internacional et porta a canviar-te de nacionalitat. Això és el que va fer l'exjugador de l'Espanyol Jordi Amat (124 partits a Primera amb l'Espanyol, el Rayo Vallecano i el Betis, més 52 a la Premier League amb el Swansea), nascut a la ciutat catalana de Canet de Mar va decidir nacionalitzar-se indonesi. Resulta que l'àvia d'Amat, Isje, és del país ubicat al sud-est asiàtic.

Més enllà de nacionalitzar-se indonesi, Jordi Amat també es va convertir en príncep de l'illa de Siau, una de les subregions en què es divideix l'enorme país i que es transmet de forma hereditària, des que el rebesavi d'Amat era el rajà de Siau . Amat va afirmar el següent: "La meva àvia m'explicava una història de petit que deia que jo era el príncep hereu d'una regió d'Indonèsia. Ara estem esperant que em donin el document per poder certificar el títol".

Amat va afegir que ser príncep a Indonèsia no significa el mateix que ser-ho a Espanya i que no li canviarà gaire la vida. Segons el mateix jugador, la seva missió és treballar pel poble i fer alguna aportació econòmica perquè cal fer moltes millores a l'illa. Indonèsia es va classificar per la Copa d'Àsia que es disputa del divendres 12 de gener al dissabte 10 de febrer. La competició de la Copa d'Àsia es juga a Qatar.

El conjunt asiàtic va quedar enquadrat al grup de l'Iraq, Vietnam i Japó. El futbolista de 31 anys del Johor FC de Malàisia és a la convocatòria i s'espera que sigui el líder de la selecció, que mai ha superat la fase de grups. Pels vuitens de final es classifiquen les dues primeres de cada grup i les quatre millors terceres.

Com juga Jordi Amat?

Jordi Amat té capacitat per exercir-se eficaçment en diverses posicions defensives. Ja sigui com a central o lateral, la seva intel·ligència tàctica i bon posicionament li permeten tallar de manera efectiva els atacs rivals. A més, tot i no destacar per la seva estatura, és competent en el joc aeri gràcies al bon salt i el temps de reacció.

Jordi Amat 2022 🔵 Defensive Skills, Tackle & Goal ⚪ HD

Amat no només brilla en les tasques defensives, sinó que també és un jugador clau en la construcció del joc. La seva tècnica amb la pilota i la seva capacitat per distribuir el joc de manera precisa el converteixen en un element valuós a la sortida de la pilota des del darrere. La seva presència física i compromís al camp són aspectes que reforcen el seu rol com a líder dins de les línies defensives.