Luis Rubiales fent un petó a Jenni Hermoso

Luis Rubiales troba feina en un país conegut per les seves idees masclistes

Rubiales va ser el president de la Federació Espanyola entre 2018 i 2023

Quan la Selecció Espanyola va guanyar el Mundial d'Austràlia aquest estiu davant d'Anglaterra, Espanya i el món va parlar més de la celebració de les jugadores que de la victòria de La Roja. Tot just es va parlar del penal fallat per Jennifer Hermoso, del gol guanyador d'Olga Carmona o del reconeixement com a millor jugadora del torneig d'Aitana Bonmatí. Jenni Hermoso va ser protagonista, però protagonista involuntària. El llavors president de la Reial Federació Espanyola de Futbol , Luis Rubiales, durant el lliurament de les medalles de campiones del món, va besar a la boca la davantera espanyola. Abans, es va abalançar sobre el seu cos, va saltar i se li va enfilar damunt les espatlles. Les imatges es van fer virals de seguida i xarxes socials van cremar pel gest no consentit.

Els mitjans de comunicació van parlar del tema durant mesos, acompanyant la jugadora espanyola i criticant l'actitud del directiu, que moments abans també s'havien tocat els genitals al costat de Letizia Ortiz i Leonor de Borbón. La Fiscalia i la mateixa Hermoso van denunciar els fets i la investigació sobre un presumpte delicte d'agressió sexual continua oberta.

La Federació aràbiga considera que la seva experiència pot ser útil per aconseguir la candidatura

Ara hem conegut que Luis Rubiales ha trobat feina fora d'Espanya. Aràbia Saudita està postulant per ser país organitzador del Mundial de l'any 2034 - encara que ja està pràcticament fet - i vol comptar amb ell al seu staff. Pensen que la seva experiència pot ser un punt a favor perquè la FIFA aprovi la candidatura i allò que és un desig es converteixi en una realitat. Aràbia Saudita, malgrat haver realitzat avenços en els darrers anys, com tots els països de tradició islàmica, té mancances en matèria de drets humans i les idees feministes brillen per la seva absència. Luis Rubiales se sentirà com a casa.