Muntatge amb Joan Laporta a la part superior esquerra i al centre Alexia Putellas fent un petó a l'escut del Barça

La frase de Joan Laporta sobre Alexia Putellas que il·lusiona el barcelonisme

El president del Barça llança un missatge d'optimisme a l'aficionat culer

La secció femenina del FC Barcelona ha patit una transformació molt important els darrers anys. Des del 2001 va ser inclosa, oficialment, com a secció del club i any a any va anar experimentant un creixement exponencial fins que el curs 2015/2016 el club va apostar fermament per professionalitzar la secció.  El nou manager general passava a ser Markel Zubizarreta, en un equip que dirigia aleshores Xavi Llorens.

Els èxits duna secció en ple creixement

Va ser a partir de llavors quan el Barça es va començar a convertir en amo i senyor del futbol a nivell nacional, primer i internacional després. Des de llavors el Barça ha aconseguit un total de 15 títols, entre els quals destaquen les 2 Champions League obtingudes el 2021 i el 2023 passat. I una de les jugadores que ha estat segell d'identitat durant bona part d'aquesta transició a la professionalització ha estat Alexia Putellas.

Alexia Putellas, una jugadora de llegenda

Arribada la temporada 2012/2013 després d'un any al Levante UD, la centrecampista de Mollet del Vallès es va fer una fixa a l'onze i peça fonamental per al camí reeixit que ha tingut la secció durant tot aquest temps. Alexia és capitana del millor Barça d'Europa i també de la seva història, ja que és la màxima golejadora històrica de la secció, amb un total de 185 gols, i la segona jugadora que més vegades ha vestit l'elàstica culer, un total de 403 i només darrere de Melanie Serrano amb 517 partits disputats. I malgrat que la campanya passada va quedar al marge de l'equip per una greu lesió als lligaments, la dues vegades Pilota d'Or vol seguir triomfant al Barça.

This is Why Alexia Putellas is GOAT of Women Football!

Joan Laporta llança un missatge d'esperança a l'afició

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, en unes declaracions a Mundo Deportivo ha volgut tranquil·litzar l'aficionat culer sobre el futur més immediat d'Alexia Putellas. Doncs sabent que la centrecampista catalana acaba contracte al juny i encara està pendent de renovar, són moltes les especulacions que s'havien fet sobre la possible marxa del club.

Laporta ha reconegut que "crec que Alexia es quedarà", i ha afegit que "Alexia, per a nosaltres, és una referència. És una jugadora que va més enllà del que és l'equip perquè jo crec que és una de les persones que ha projectat el futbol femení del Barça i té un reconeixement que crec que podem dir mundial”.

Sens dubte, unes declaracions que poden tranquil·litzar els més pessimistes sobre la continuïtat d'Alexia al Barça, amb els rumors que apuntaven als Estats Units, i que volen seguir veient-la triomfar al Barça amb què a la vista té un duel transcendental per a el títol de Lliga contra el Reial Madrid i la tornada dels quarts de final de la Champions contra el Brann noruec, i on la capitana culer vol continuar sent partícip dels èxits col·lectius.