Camp Nou amb Mikel Merino

Gir al cas Mikel Merino: Esperança per al Barça

Mikel Merino té el dilema entre continuar a la Reial Societat o fitxar pel FC Barcelona

La Reial Societat ha fet una excel·lent temporada i ha acabat a la sisena posició. Els d'Imanol Aguacil han estat durant bona part del curs més amunt a la taula, però finalment s'hauran de conformar amb una plaça a l'Europa League. Si es valorés el joc i no els punts, els donostiarres estarien, sens dubte, més amunt a la classificació. El fet de ser l'equip que aporta més jugadors a la Selecció Espanyola és una clara demostració.

Alex Remiro, Robin Le Normand, Mikel Merino i Martin Zubimendi han estat els quatre elegits per Luis de la Fuente. Els dos últims interessen al FC Barcelona, però avui ens centrarem en el migcampista de Pamplona. Amb 25 anys, té un valor de mercat, segons el portal Transfermarkt, de 50 milions d'euros, cosa que el converteix en un dels millors migcentres de la Lliga.

Fa temps que el Barça intenta cobrir aquesta posició i des de la sortida de Sergio Busquets no ha tingut sort. L'arribada d'Oriol Romeu, procedent del Girona, no ha suplert la sortida del de Badia del Vallès i des del club es considera que Mikel Merino sí que reuneix aquests requisits.

La Reial Societat està obligada a vendre'l

A Anoeta consideren que és un jugador clau, però són pessimistes amb la seva continuïtat. Merino finalitza contracte el 2025 i el club ha valorat, sense èxit, l'opció de renovar-lo. El problema és que els txuri urdins no poden assolir les seves peticions econòmiques, de manera que no els quedarà més remei que vendre'l per evitar una sortida gratis el 2025 .

Davant d'aquesta situació, el Barça té la paella pel mànec i aprofitarà aquest escenari. Joan Laporta sap que els bascos estan obligats a renovar-lo i que el seu objectiu és ingressar uns quants diners, de manera que tindrà una arma negociadora molt potent per aconseguir el jugador a un preu més assequible.

Així ho ha explicat el perfil BlxckNews de la xarxa social Twitter que, alhora, ha compartit una publicació del perifl Carpetas Blaugranas. El missatge ha generat molt de debat i alguns usuaris proposen una opció més que probable: pagar entre 20 i 25 milions més Pablo Torre . En aquest sentit, el càntabre sempre ha agradat a Imanol Aguacil i, després de tornar de la cessió al Girona FC, no té lloc al FC Barcelona.

Mikel Merino, un gran jugador que agrada a Can Barça

El valor del jugador navarrès no ha parat de créixer des que va debutar a CA Osasuna amb 18 anys. Aleshores tenia un valor de mercat d'1 milió d'euros i a partir d'aquí, la progressió sempre ha estat ascendent. Ha passat per altres clubs com el Borussia Dortmund i el Newcastle United , on ha agafat experiència per convertir-se amb el gran jugador que és ara.

Aquesta temporada ho ha jugat pràcticament tot. Segons dades que facilita Transfermarkt, Mikel Merino, sumant totes les competicions (Lliga, Champions League i Copa del Rei) ha disputat un total de 45 partits, en què ha marcat 8 gols i ha donat 5 assistències. Uns números molt bons tenint en compte que té un perfil defensiu.

Per les seves qualitats, Mikel Merino podria jugar en un centre del camp amb Frenkie de Jong i Ilkay Gundogan si l'equip juga amb tres centrecampistes o amb Frenkie de Jong, Ilkay Gundogan i Pedri o Gavi, si l'equip decideix jugar amb quatre homes a la medul·lar.

Martin Zubimendi, l'altre jugador de la Reial Societat que agrada al FC Barcelona

Amb 25 anys i un valor de mercat idèntic de 50 milions d'euros, segons el portal Transfermarkt. La diferència entre tots dos és que aquest últim finalitza contracte el 2027, de manera que el seu preu de traspàs seria més car, ja que Joan Laporta no tindria la mateixa força negociadora que tindrà amb Mikel Merino. Aquesta carta és la que explica que el Barça estigui més a prop de l'un que de l'altre.