Jugador de futbol amb uniforme del FC Barcelona i pegat de la UEFA Champions League a la màniga.

Gir en el cas Marc Guiu: Podria jugar a la Lliga

El jove davanter té molta projecció

Sembla qüestió d'hores l'oficialitat del fitxatge de Marc Guiu pel Chelsea, que abonarà la clàusula de 6 M d'euros i, com explicava Fabrizio Romano, el jugador ja hauria passat revisió mèdica amb el conjunt anglès. Però segons el Diario Sport, hi ha un club de La Lliga que estaria apretant per aconseguir la cessió del del planter culer. Aquest club seria el Sevilla.

Dificultats per jugar al Chelsea

El conjunt londinenc està fitxant una gran quantitat de jugadors pel fet que a la Premier no hi ha regulació de salaris ni de FPF. Aquests clubs compten amb multimilionaris i xeics. A banda de Guiu, s'han interessat en altres davanters com Isak del Newcastle o Samu Omorodion, de l'Atlètic de Madrid. Davant de tants noms i opcions en atac és quan entraria l'opció del Sevilla FC.

El tema dels diners

Sabem perfectament que el Barça no està en condicions econòmiques de competir contra clubs estat, per això no acceptarà que cap jugador demani un sou no acordi a la situació actual del club i menys un jugador del planter que ha jugat 3 estones a primera divisió. El Barça forma jugadors però si aquests prioritzen els diners abans que jugar i triomfar al club de la seva vida, aquí tenen la porta. Ningú els obliga a quedar-s'hi, però no acceptaran xantatges econòmics.

Opcions de jugar al Sevilla

El conjunt sevillà ha fitxat García Pimienta com a entrenador per a aquesta temporada després de fer una gran temporada amb Las Palmas, desplegant un futbol atractiu i ofensiu. El tècnic català coneix de primera mà el futbolista ja que ha estat entrenant a les categories inferiors del Barça durant més de 20 anys.

Com encaixaria Guiu al Sevilla

El Sevilla ha tingut falta de gol la temporada passada, amb un jugador com En-Nesyri que li ha faltat regularitat, i ha depès del jove del planter Isaac Romero. Sens dubte, Marc Guiu, un davanter per fixar centrals, amb bon joc aeri i bo a l'espai podria dotar el conjunt sevillà de solucions i bones possibilitats en atac. Davant la dificultat de fitxatges que hi ha a La Lliga, una cessió per aquest jugador amb un sou assequible seria una bona oportunitat de mercat tant per al club com per al jugador, que seguiria militant a la lliga espanyola i en un club on podria tenir molts minuts per continuar creixent.

Va debutar amb Xavi Hernández

Marc Guiu té un valor de mercat de 7,50 milions d'euros actualment. La seva clàusula de rescissió era de 6 milions i tenia contracte amb el Barça fins al 2025. Després d'estar molts anys a la masia i fer el seu debut oficial de la mà de Xavi Hernandez als 17 anys, abandonarà el Barça aquesta temporada.

Pèrdua d'un jugador del planter

El Barça perd un jugador del planter però segueix tenint jugadors de gran futur a la masia com ho són Marc Bernal, Marc Casadó, Guille Fernández, Héctor Fort o Aleix Garrido. Hem vist casos com Ilaix Moriba, el qual prometia molt i es va veure com fora del Barça fa molt de fred. No tots els jugadors del planter estan preparats per sortir del Barça, ja que des de la base t'ensenyen unes coses que no són aptes per a qualsevol equip. El Barça continuarà produint jugadors i no caurà en xantatges econòmics, siguin del planter o no.