Ferran Jutglà durant un partit de futbol

Ferran Jutglà podria tornar a Catalunya… però no al Barça

Ferran Jutglà juga actualment al Brugge de la Lliga belga

El RCD Espanyol és actualment cinquè a la Lliga Hypermotion. Tot i que és una plaça que dóna accés als Playoff i no estan lluny de la segona plaça - que donaria accés directe a Primera Divisió- la realitat és que els de Luis Miguel Ramis estan tenint molts problemes a nivell defensiu i no estan jugant al nivell que se n'esperava. L'afició és molt crítica amb alguns jugadors, especialment a la defensa. El nou entrenador va començar bé però el nivell de joc ha anat a menys a mesura que passaven les setmanes.

L'atac és el que funciona millor. Hi ha molta qualitat individual i això els salva. Martin Braithwaite, Pere Milla, Javi Puado o Nico Melamed, aquest últim actualment lesionat, estan compensant els problemes defensius dels periquitos. Si la situació no millora, al mercat d'hivern hi podria haver moltes sorpreses. A Segona Divisió hi ha molts canvis en aquest mercat i l'Espanyol no en serà una excepció.

Ferran Jutglà, de més a menys a la Lliga belga

Un dels noms que està sonant és el de Ferran Jutglà. Actualment al Club Brugge de la lliga belga, el català va passar pel planter del RCD Espanyol abans d'anar al Barça Athletic (llavors Barça B). Jutglà va debutar amb el primer equip en una època molt complicada després de la sortida de Leo Messi i d'una plaga de lesions que va fer créixer ràpidament futbolistes com Ilias, Ez Abde o el mateix Ferran Jutglà. Un cop va acabar la temporada i jugant 6 partits i 1 gol va ser traspassat per cinc milions d'euros.

Amb els belgues va tenir un inici molt destacat amb 13 gols en 34 partits de Lliga i actuacions molt destacades a la Champions League, però aquesta temporada no compta gaire per a l'entrenador. És per això que vol anar-se'n i l'Espanyol seria una bona opció, ja sigui al mercat d'hivern o bé la temporada que ve en cas que els periquitos tornin a la màxima categoria.

El català destaca per la seva versatilitat a l'atac. Té l'habilitat de jugar en diverses posicions ofensives, ja sigui com a davanter centre o als flancs. És conegut pel seu bon joc aeri, capacitat per retenir la pilota i habilitat per fer combinacions amb els companys d'equip. També és un jugador que busca constantment espais per desmarcar-se i és capaç de finalitzar les jugades amb tots dos peus.

CLUB BRUGGE | FERRAN JUTGLA - THE BOY FROM SANT JULIA DE VILATORTA | 2022-2023

Jutglà ha demostrat tenir un bon instint golejador, tot i que ara sembla haver-lo perdut, i és capaç d'aprofitar les oportunitats de gol i té l'habilitat d'executar trets des de fora de l'àrea. Aquesta temporada ha marcat 3 gols en 14 partits de la lliga belga ia la Conference League no ha estat capaç d'estrenar el seu caseller particular després de 6 partits. No tindria fàcil ser titular a l'Espanyol, però sens dubte proporcionaria a Ramis més recursos i alternatives en un segon tram de la temporada que serà crucial per al club periquito.