Joan Laporta i Xavi Hernández amb el Camp Nou de fons

El Barça implosiona amb una exigència de Joan Laporta a Xavi Hernández

El Barça visitarà Anvers amb la primera posició de la fase de grups assegurada i està previst que Xavi Hernández faci rotacions

El FC Barcelona s'enfrontarà a l'Anvers en el sisè partit de la fase de grups de la Champions League. Els blaugranes tenen la sisena plaça assegurada, cosa que vol dir que a vuitens de final jugaran el partit de tornada a casa i no es creuaran amb els altres primers. Els de Xavi mantenen tres punts de distància amb el Porto, que és el segon classificat, però tenen el gol average a favor.

Això fa que el partit contra els belgues sigui un tràmit pur. Els locals es juguen l'honor, ja que no han aconseguit cap punt als cinc primers partits i, matemàticament, no tenen opcions de jugar l'Europa League. Amb tota probabilitat, l'entrenador egarenc farà rotacions, donarà entrada a jugadors amb menys minuts per evitar lesions innecessàries i reservarà els "titulars" perquè se centrin a la Lliga, a la Copa del Rei i a la fase final de la Champions League .

Als partits de Champions League, normalment, el Barça viatja el dia anterior i torna el mateix dia del partit, encara que sigui tard a la nit, cosa que significa que passen una nit fora de casa. Contra l'Anvers la situació ha canviat per una petició del president. L'equip tornarà l'endemà al matí, és a dir, dijous, de manera que els jugadors i l'staff tècnic passaran dues nits a Bèlgica.

Això s'explica perquè entre Anvers i l'aeroport de Brussel·les hi ha més d'una hora de camí i hi ha el risc que l'aeroport ja estigui tancat. El periodista Joan Poquí va explicar, al programa Onze d'Esports3 del dia 12 de desembre, que a Porto, els blaugranes van arribar a l'aeroport pels pèls i que el club no vol córrer riscos.

Aquest canvi logístic també ha provocat un canvi en l'organització del viatge. El president Joan Laporta ha exigit a Xavi que s'emporti Robert Lewandowski, Ilkay Gündogan i Ronald Araujo. El club considera que és moment d'estar junts, de cohesió i de crear vincles dins del vestidor i una sortida de dues nits seria massa temps. Així ho ha explicat Esports Rac1. "Puc confirmar per part meva que Joan Laporta demana a Xavi Hernández que canviï la convocatòria", va reconèixer Joan Maria Pou. Una exigència que va ser molt criticada des del programa Tu Diràs de Rac1, que consideren que “és una ingerència ” I afegeixen que “una cosa és l'entrenador i una altra el president, i el president no ha de fer res a les convocatòries”.

Xavi Hernández ha tret ferro a l'assumpte

L'entrenador del Barça ha tret importància a aquestes ingerències i ha assegurat que no n'hi ha. Davant la insistència d'alguns periodistes en roda de premsa va dir que :"Sí, sí, nosaltres hem decidit. Quins estaments? Doncs l'equip, el president, Deco, el club. No anem per diferents vies, és a dir, som nosaltres i parlant amb els jugadors perquè fèiem una nit més i això canvia molt"

Crítiques de l'afició

Independentment de les raons esgrimides pel canvi de convocatòria, el que es considera intolerable és que hagi estat el president qui hagi pres cartes i que la decisió no sigui de Xavi Hernández. És comprensible que s'allargui el viatge, ho és també que viatgin més jugadors per estar amb el grup. No ho és que aquesta decisió no sigui presa per l'entrenador.