Muntatge amb l'estadi del Sadar de Pamplona i la figura d'Arrasate al centre i un cercle difuminat a dalt a la dreta

Quin entrenador té més números per substituir Arrasate a Osasuna?

L'entrenador millor posicionat per substituir Arrasate després de 6 temporades a Osasuna

Jagoba Arrasate va anunciar fa unes setmanes que no continuarà dirigint la banqueta del Club Atlètic Osasuna després de 6 temporades al capdavant. El tècnic de Berriatúa ho va anunciar acompanyat del president Luis Sabalza i del director esportiu Braulio Vázquez.

Arrasate va afirmar en roda de premsa: "He pres la decisió de no renovar amb l'Osasuna. És una decisió complicada, com podeu imaginar, estic tranquil i en pau amb mi mateix. No és un comiat, estem immersos en una competició en què queden nou partits i això ja arribarà” .

Amb l'equip 12è classificat a la taula classificatòria, el conjunt navarrès es troba en una situació, relativament, tranquil·la ja que manté les posicions de descens a 10 punts. Amb les places europees molt lluny, l'objectiu principal del club navarrès en aquest curs és mantenir la categoria.

Els motius de l'adéu d'Arrrasate

L'entrenador basc va atribuir l'adéu a l'Osasuna com un motiu de tipus personal al no sentir-se convençut de continuar a la banqueta. Arrasate va reconèixer: "No tinc el convenciment d'abans". I va continuar reconeixent que “si no estic convençut del tot és difícil que sigui feliç. Si no sóc feliç és difícil que tregui el millor de mi. Crec que ha arribat el moment. Són hores complicades” .

L'entrenador va arribar a l'estiu del 2018 procedent del Numància. Va quallar una enorme temporada a Segona Divisió, finalitzant la mateixa amb un històric ascens. I, amb quatre permanències consecutives a la màxima categoria es va erigir com el capità del vaixell i l'indiscutible líder del projecte.

Rubi, el millor posicionat

Joan Francesc Ferrer Sicília, o més conegut com a Rubi, s'erigeix com un dels ferms candidats a ocupar la banqueta del Sadar la temporada que ve. Ara com ara, el tècnic català és el millor posicionat ja que a la temporada 2014/2015 Braulio Vázquez va coincidir en una taula de treball quan l'entrenador de Vilassar de Mar dirigia aleshores al Reial Valladolid.

Rubi té una llarga experiència com a entrenador ha comandat equips com el Girona, el Levante UD, el RCD Espanyol, el Real Betis i va formar part de l'staff tècnic del FC Barcelona com a assistent de Tito Vilanova . Amb l'Espanyol va aconseguir classificar-lo per a la Lliga Europea l'any 2018

Rubi és un perfil d'entrenador que pot donar molta presència ofensiva a l'Osasuna, ja que és un tècnic que destaca per voler jugar amb molta possessió de pilota amb equips molt intensos a la pressió alta i domini del joc des de la possessió de l'esfèric. Rubi reuneix moltes condicions i experiència per poder dirigir un equip de primera divisió com és Osasuna i que sempre té com a objectiu la permanència més enllà que també es pugui somiar a ocupar llocs europeus.