Muntatge amb una imatge de Martín Zubimendi celebrant un gol amb la Reial Societat. A la dreta, una bandera d'Itàlia

Dos equips italians volen fitxar Martín Zubimendi

La Reial Societat ho té clar: Si algú ho vol, que pagui els 60 milions d'euros de la clàusula de rescissió

Aquesta és la quarta temporada completa de Martín Zubimendi amb la samarreta de la Reial Societat. A la 2018-2019 i la següent ja va tenir cert protagonisme però altern el filial amb algunes aparicions al primer equip. Juga de pivot i és titular indiscutible. Zubimendi s'ha consolidat com un dels pilars fonamentals de la Reial Societat i un dels migcampistes més destacats de LaLiga. El seu estil de joc i el seu nivell alt han despertat l'interès de grans equips com el FC Barcelona.

La Reial Societat ho té clar i es remet a la clàusula de rescissió del futbolista basc de 25 anys: 60 milions d'euros. Un preu prohibitiu per al Barça però no per a altres equips amb economies més sanejades. La llista de pretendents és llarga. Els últims a sumar-s'hi han estat l'AC Milan i la Juventus de Turin.

Com juga Martín Zubimendi?

Zubimendi és un pivot defensiu la intel·ligència tàctica del qual, control de la pilota i capacitat de recuperació són excel·lents. Té un excel·lent posicionament, cosa que li permet interceptar passades i desarmar els oponents amb eficàcia. El seu estil de joc és calmat però decidit; poques vegades se'l veu fent entrades temeràries o perdent la paciència al camp. És el tipus de jugador que dicta el ritme del partit des d'una posició més endarrerida i facilita la transició de la pilota des de la defensa a l'atac amb precisió i calma.

Martín Zubimendi - World-Class Midfielder | 2024

Zubimendi també destaca per la capacitat per distribuir el joc. Tot i el seu paper defensiu, té una gran visió de joc i pot llançar passades llargues precises per canviar el joc o trobar companys d'equip en posicions avançades. La seva habilitat per mantenir la possessió sota pressió i la seva comoditat amb la pilota als peus en fan una peça clau en l'esquema de joc de possessió que prefereix la Reial Societat.

Aquesta temporada ha marcat 4 gols , tots a la Lliga, en un total de 42 partits oficials.

Un jugador clau a l'esquema de la Reial Societat

A la Reial Societat, Zubimendi ha estat un eix central al migcamp, contribuint tant en defensa com en la construcció del joc. La seva presència brinda equilibri a l'equip i permet que altres jugadors se sumin a l'atac amb la seguretat que el migcamp està protegit. Aquest equilibri ha estat crucial per a l'èxit de l'equip en competicions nacionals i europees, permetent a la Reial Societat competir al nivell més alt.

Aquesta temporada els txuri-urdin han arribat fins a vuitens de final de la Champions League, i han estat eliminats pel PSG. Van fer una gran primera fase quedant primers de grup per sobre de l'Inter de Milà. A la Lliga la Reial Societat ocupa la sisena plaça amb 46 punts. Zubimendi ha demostrat ser un jugador indispensable, l'absència del qual es nota en el flux del joc de la Reial Societat.

Com encaixaria al Milan o a la Juve?

A l'AC Milan, Zubimendi podria adaptar-se perfectament a l'estil de joc dinàmic i físicament exigent de la Sèrie A. El Milan amb el seu enfocament en un futbol d'alta intensitat, podria beneficiar-se enormement de les seves qualitats defensives i la seva capacitat per organitzar el joc des del fons. En un equip que sovint busca equilibrar l'atac agressiu amb una sòlida organització defensiva, la presència de Zubimendi oferiria una base sòlida al migcamp. A més, la seva capacitat per iniciar atacs des de posicions profundes complementaria bé els migcampistes més ofensius i els davanters del Milan.

Per a la Juventus, un club que històricament ha prioritzat la solidesa tàctica i la fortalesa defensiva, Zubimendi podria ser una addició inavaluable. La Juve es beneficiaria de la seva disciplina tàctica, la seva capacitat per llegir el joc i la qualitat en la distribució de la pilota.

En un equip que ha experimentat amb diferents formacions i estils sota diversos entrenadors, Zubimendi aportaria consistència i fiabilitat al cor del migcamp. El seu estil de joc s'alinea bé amb la tradició de la Juventus de construir des del darrere, oferint seguretat defensiva així com la capacitat d'influir en el joc ofensiu amb passades intel·ligents.

60 milions separen Zubimendi - sempre que ell vulgui - del seu nou destí. Ara com ara segueix amb el seu contracte amb la Reial Societat, que acaba el 30 de juny del 2027.