Deco atenent periodistes

El migcampista revelació de la lliga brasilera que Deco vol fitxar per al Barça

Gràcies a Deco, el Barça està millorant la seva presència al mercat sud-americà

Anderson Luis de Souza, més conegut com el sobrenom de Deco, és actualment el director esportiu del FC Barcelona. Joan Laporta el coneixia bé després d'haver vestit la samarreta del Barça entre els anys 2004 i 2008 i haver aconseguit els títols de l'era Rijkaard: dos. Se'n va anar al Chelsea la temporada 2008/2009, just quan va aterrar Pep Guardiola al Camp Nou i va aconseguir el triplet.

Ocupa la posició que ha deixat vacant Mateu Alemany i gràcies a la seva feina el Barça està augmentant la presència al mercat de Sud-amèrica, especialment el Brasil. En aquest sentit, Gabriel Moscardo és un dels objectius de l'equip de Xavi Hernàndez l'estiu del 2024. Té 18 anys i és una de les sensacions actuals de Brasil. Juga amb el Corinthians i con la selecció sub-23 del país, té contracte en vigor fins a l'any 26 i un valor de mercat, segons Transfermarkt, d'1,5 milions d'euros.

Moscardo comparteix selecció sub-23 amb Vitor Roque

Aquesta taxació és, evidentment actual i provisional. El futbolista té molta projecció de futur i està previst que millori els propers anys. Això ha fet que els principals equips d'Europa s'hi hagin interessat. Ocuparia la posició de pivot defensiu, que abans ocupava Sergio Busquets i ara ocupa Oriol Romeu.

El d'Ulldecona té 32 anys i és l?única peça pura en aquesta posició. L'estiu passat el Chelsea va oferir 21 milions d'euros fixos, 4 milions d'euros en variables i un percentatge d'una futura venda. Els brasilers, que tenen el 80% dels drets, van rebutjar la proposta. El Corinthians va demanar 30 milions d'euros i els anglesos van fer marxa enrere.

Què fa a Gabriel Moscardo tan especial?

Com a migcampista defensiu, Moscardo té habilitats clau per a la seva posició. És conegut per la seva capacitat per llegir el joc, interceptar passades i protegir la defensa, cosa que el converteix en una presència crucial al migcamp. A més, Moscardo mostra una notable consciència tàctica i habilitat per mantenir la calma amb la pilota, cosa que li permet iniciar atacs i contribuir a la construcció de jugades.

Gabriel Moscardo 2023 - Amazing Skills, Passes & Tackles | HD

En les primeres aparicions amb el Corinthians, Moscardo ha demostrat ser un jugador amb un "cervell privilegiat" per organitzar l'equip tant ofensiva com defensivament. No només és eficaç recuperar pilotes i pressionar el rival, sinó que també ha mostrat habilitats en xuts llunyans i en contribuir a l'atac. El seu físic i la seva capacitat tècnica han impressionat els observadors, destacant en accions defensives, duels guanyats, regats completats i trets bloquejats en partits importants.

L'interès del Barcelona a Moscardo és degut al seu potencial per encaixar en l'estil de joc del club, que valora jugadors tècnicament dotats i tàcticament intel·ligents