Muntatge amb una imatge de Joan Laporta sent entrevistat. A l'esquerra la ombre negra d'un home i dins seu signes d'interrogació

És un crac i vol venir al Barça pels problemes d'adaptació a la Premier

No és la primera vegada que el futbolista sona per al FC Barcelona

No estan anant bé les coses a Kai Havertz. Des que va arribar al Chelsea procedent del Bayer Leverkusen l'estiu del 2020 per una suma que rondava els 80 milions d'euros, ha estat una figura que ha despertat més crítiques que elogis. Considerat un dels talents més prometedors del futbol europeu, Havertz va arribar a la Premier League amb l'expectativa de transformar el Chelsea en contendents al títol tant a nivell nacional com europeu.

Tot i això, el seu viatge a la lliga anglesa ha estat ple d'alts i baixos, marcat per problemes d'adaptació. De fet, l'estiu passat va abandonar el Chelsea per fitxar per l'Arsenal, on tampoc li estan anant gaire bé. 8 gols en 27 partits de la Premier League i una relació tocada amb Mikel Arteta són el balanç aquesta temporada.

El valor de mercat és de 60 milions d'euros. Acaba contracte el 30 de juny del 2028 però l'Arsenal podria reduir el preu si el Barça ho vol. No és la primera vegada que el jugador sona per al conjunt blaugrana, però segons informa Elnacional.cat, és més a prop que mai. Una arribada que seria més fàcil si finalment és Hansi Flick el proper entrenador del Futbol Club Barcelona.

Com juga?

Kai Havertz és un jugador versàtil, capaç d'exercir-se en diverses posicions al camp, des de migcampista ofensiu fins a davanter centre. Aquesta versatilitat és una espasa de doble tall; si bé li permet adaptar-se a diferents esquemes tàctics , també ha dificultat el seu establiment en una posició fixa al Chelsea, on ha estat utilitzat en múltiples rols sota la direcció de diferents entrenadors.

Kai Havertz brings CHAOS to the pitch (2023/24)

Tècnicament dotat, Havertz posseeix una excel·lent visió de joc, habilitat per fer passades decisives, i una calma envejable davant de l'arc. El seu estil de joc es caracteritza per la seva intel·ligència al camp, capacitat de trobar espais en defenses tancades i una elegància amb la pilota als peus que recorda alguns dels grans noms del futbol alemany.

Com podria encaixar al Barça?

El FC Barcelona actual, sota la direcció de Xavi Hernández, privilegia un estil de joc que emfatitza el control de la pilota, la pressió alta i un atac fluid que recorda l'icònic tiki-taka. Havertz, amb la seva capacitat tècnica, intel·ligència tàctica i versatilitat, podria encaixar bé en aquest esquema. La seva habilitat per jugar tant en posicions centrals com més avançades li permetria integrar-se al dinàmic atac del Barça, oferint una opció més per a la creació i finalització de jugades.

Caldrà veure qui és el proper entrenador del Barça però cal suposar que l'esquema no canviarà gaire. Joan Laporta vol un tècnic amb ADN Barça, Havertz, envoltat de jugadors que comparteixen una filosofia de joc similar i en un ambient que potencialment podria oferir-li una posició més definida al camp, pot tornar a ser el que era.

Havertz tindria l'oportunitat d'explotar les millors qualitats: la visió, la capacitat de trencar línies amb passades precises i la seva habilitat per arribar a posicions de gol.