Dues persones a un camp de futbol, una amb la samarreta del FC Barcelona i una altra amb una samarreta d'entrenament.

El contratemps que va impedir a Ansu Fati jugar contra l'Osasuna

El davanter del FC Barcelona va estar a punt d'entrar-hi però hi va haver un contratemps

El Barça queia per 4-2 davant l'Osasuna al Sadar dissabte passat en un partit amb molta rotació i jugadors joves. Quan el partit estava molt costa amunt per al Barça perquè Ante Budimir anotava el 3-1 de penal, Hansi Flick enviaria a escalfar Ansu Fati, que seria el seu primer partit oficial aquesta temporada amb el Barça després de portar lesionar-se a la pretemporada però hi va haver un contratemps que va canviar els plans.

Sergi Dominguez, central de 19 anys que emergia com a novetat i no va tenir la seva nit ja que va provocar el penal, tindria rampes i faria que Flick hagués de treure Héctor Fort i passar Koundé al centre de la defensa, un contratemps que impedia la possibilitat de veure jugar Ansu Fati, que va estar escalfant però finalment no hi va poder entrar. Al minut 85, Hector Fort va ingressar al camp per Sergi Dominguez per aquestes rampes i faria que Ansu no disputés cap minut.

Jugador de futbol amb samarreta d´entrenament del FC Barcelona i logo de Spotify
Ansu Fati | Víctor Salgado - FC Barcelona, FC Barcelona

Ansu Fati va impressionar Flick en pretemporada

Ansu Fati tornava aquesta nova temporada al Barça després d'haver estat cedit al Brighton la temporada passada. Després de disputar 27 partits i marcar només 3 gols tornava a un nou Barça amb les ganes d'intentar convèncer el nou entrenador.

Després dels primers entrenaments, tant Hansi Flick com el seu staff van quedar impressionats de la capacitat golejadora d'Ansu i van decidir comptar-hi després de la no arribada d'un extrem, Nico Williams en aquest cas. Però es va produir un contratemps important i és que Ansu es lesiona en un entrenament i no viatja a la gira americana. Està dos mesos fora i torna a la fase inicial de la temporada en espera de tenir minuts i poder donar la seva millor versió.

Com pot encaixar Ansu Fati al sistema de Hansi Flick?

Flick és un entrenador amb les idees molt clares i té clara la seva formació, vol extrems ràpids i verticals per buscar profunditat en banda, amb un mitjapunta arribador i amb gol i un davanter fix per rematar-ho tot. Ansu Fati és un jugador que no destaca per la seva velocitat ni desbordament però si pel seu olfacte golejador dins de l'àrea.

La seva millor posició és la d'acompanyant de nou, ja que tampoc no és un nou clàssic que fixa els centrals com ho pot ser Lewandowski, és més un jugador per buscar desmarcatges i ruptures a l'espai i jugar per dins. Aquest sistema no el beneficia ja que la seva alineació idea seria jugar amb dues puntes i tenir llibertat de moviments, sempre a prop de l'àrea a la recerca de la rematada.

Ansu cobra 12 milions d'euros bruts i el seu valor de mercat ha baixat fins als 25 milions d'euros, per això aquesta temporada pot ser la seva última bala per triomfar al FC Barcelona. Flick vol veure'l en acció i amb un calendari tan atapeït, les lesions i la quantitat de partits que hi ha, Ansu tindrà la seva oportunitat amb total seguretat properament.